Bil & Mobilitet Computer Sport & Træning Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Spotify får ny EQ-funktion

Efter stor efterspørgsel fra brugerne kan man nu i Spotify til iOS vælge mellem en række lydindstillinger.

Skrevet af / 30/07/2014 - 10:00
Spotify får ny EQ-funktion

I følge produktchef hos Spotify, Sten Garmark, har mange brugere længe efterspurgt en indbygget equalizer i Spotify-appen til iOS. “På nuværende tidspunkt er det en af vore mest efterspurgte funktioner på iOS,” siger han i en pressemeddelelse.

22 EQ-indstillinger
Den nye EQ-funktion iPhone og iPad giver i alt 22 forhåndsindstillinger, herunder Electronic, Hip Hop, Acoustic, Classical, Small Speakers og Loudness. Dette har iOS-produktene allerede indbygget i sin menuopsætning. Men selv om mange tredjepartsprodukter støtter denne EQ-funktion ved afspilning af Spotify, så gælder det ikke alle. Specielt Spotify Connect-produkter fungerer ikke med denne, da afspilningen sker i selve hi-fi-produktet og ikke fra mobiltelefonen som sådan.

Vi synes, at det er en god ide med en EQ-funktion, da man kan korrigere for en ellers livløs lydkvalitet fra et par middelmådige hovedetelefoner eller højttalere. I denne forbindelse har jeg selv et ønske om en yderligere udvidet EQ-funktion, nemlig en som er tilpasset bestemte hovedtelefoner og højttalere.

Tænk dig en EQ-funktion, hvor du kunne vælge, hvilken hovedtelefon eller højttaler, du lytter gennem, sådan at lyden kunne korrigeres til at blive best mulig fra nettop den model. Her vil det ikke handle om at at have den ene eller den anden smag indenfor musik eller klang, men slet og ret om at få netop dine hovedtelefoner højttaleren til at levere deres bedste. Ulempen med en sådan ide er, at klangen så ikke tilpasses brugeren, men hvad leverandøren mener er den bedste lyd. Det ville dog være godt med en sådan funktion, som nødvendigvis er meget vanskeligere at lave – men så meget desto federe.

I mellemtiden ønsker vi den nye Spotify-EQ-funktion, som er tilgængelig via en opdatering nu, velkommen.

Andre opdateringer
Den nye funktion kommer i selskab med flere andre mobilopdateringer, herunder redigering, sortering og filtrering af afspilningslister, samt offline-søgning. Discover-funktionen er nu blevet flyttet til Browse-fanen for simplere musikopdagelse.

spotify.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top