Search
Generic filters

Sparkle Roll køber sig ind på B&O

Den kinesiske rigmand Qi Jianhong ejer nu en femtedel af selskabet.

Sagaen om det mulige salg af B&O fik i dag tilføjet i nyt kapitel. Det 90-årige Struer-firma bliver 1,5 procent mere kinesisk.

Som vi har skrevet om ved flere lejligheder, har B&O i årevis haft en skrantende økonomi. Trods succes med B&O Play-mærket og frasalg af bilstereodivisionen og teknologidivisionen Icepower har det knebet gevaldigt med at få overskud i koncernen, der derfor har været til salg siden januar 2015.

Undervejs har B&O længe forhandlet med “en mulig køber,” der først senere fik hæftet et navn på sig, nemlig kinesiske Sparkle Roll Group, som ejes af rigmanden Qi Jianhong. Og i april købte Sparkle Roll 13,1 procent af B&O.

Senere i samme måneds så det imidlertid ud til, at forhandlingerne var faldet endeligt på gulvet, og B&O meddelte, at man ikke længere forhandlede med Sparkle Roll og Qi Jianhong.

Helt droppet har forbindelsen dog ikke været, for i en fondsbørsmeddelelse udsendt sent i aftes meddeler B&O nemlig, at Sparkle Roll nu har købt endnu en portion aktier.

Nu bliver det lidt mere kompliceret. Der er nemlig to firmaer ved navn Sparkle Roll, der har aktier i B&O. Sparkle Roll Group Limited, der stod bag det seneste køb, ejer nu 14,6 procent af firmaets aktier. Dertil kommer 5,6 procent, der ejers af Sparkle Roll Holdings Ltd. BVI. Men da det hele ejes fuldt ud af selv samme mr. Qi Jianhong, er han dermed ejer af i alt 20,2 procent af aktierne i Bang & Olufsen. Inden gårsdagens køb var ejerandelen 18,7 procent, så mandagens opkøb udgør 1,5 procent af B&O.

B&O indgik i marts en aftale med LG om partnerskab på fjernsynsteknologi. En aftale, der skulle give B&O en besparelse på 150-200 millioner kroner.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.
  Kompakt high-end med kræfter nok.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Samsung Q950TS (QE75Q950TS)

  Vejl.pris 59990 kr Ultraskarpt drømme-TV

  QLED vs OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  Vejl.pris kr QLED vs. OLED: TV-duel i sværvægtsklassen

  LG OLED CX (OLED65CX6LA)

  Vejl.pris 22990 kr Kontrastkongen

  Samsung Q95T (QE65Q95T)

  Vejl.pris 21999 kr Det bedste allround-TV?
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.