TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Soundbar fra Sonos

Med den nye Playbar giver den amerikanske streamingspecialist Sonos tv-lyd – og surround!

forfatter
Publiceret 12/02/2013 - 14:09

Der har længe været rygter om, at Sonos var i gang med at øge Sonos-familine med en soundbar. Der har floreret rygter på nettet, og der har til og med været publiceret et foto af en bagsidelabel i et amerikansk forum. I og med at al elektronik skal gennemgå en streng godkendelsesproces, findes der lækager…

Jeg sagde til nogen på redaktionen, da rygterne dukkede op, at det først ville være rigtig interessant, hvis soundbaren kunne være i tre kanaler og simulere surround, og desuden ville det være fint, hvis man for eksempel kunne tilslutte et par P3 højttalere som bagkanaler. Og sande mine ord, det er hvad man har gjort – og lidt til. Fordi det meste er softwarestyret, kan man gøre systemet yderst fleksibelt, du skifter nemt, hvordan opsætningen skal se ud i din Sonos-betjening.

PLAYBAR_top

Playbar, som man har valgt at kalde den, er et ganske lille og temmelig fladt apparat. Der sidder ni højttalerelementer i tre grupper med to bas/mellemregister og en diskant. Alle højttalere mades af hver sin klasse-D forstærker og styres med DSP. Højttalerne sidder monteret i en vinkel på 45 grader. Det gør, at man kan sætte den i tre positioner – liggende, på væggen under tv´et og på væggen over tv´et. Et accelerometer registrer, hvor den sidder og tilpasser gengivelsen til det. Der findes ni EQ DSP-funktioner for hver placeringsindstilling, totalt altså 27 indstillinger. Interessant er, at i liggende stilling fungerer den faktisk sammen med et tv, som ikke er vægophængt, men som står på sin fod på et møbel.

PLAYBAR_RENDER_FINAL

Som sædvanlig med Sonos er det plug-and-play. Bare tænd for strømmen og tryk på en knap, så kommer den ind i dit Sonos-system. Så kan du indstille den vej hjælp af nogle enkle valgmuligheder med din Sonos-betjening, som kan være en gratisapp, din computer eller en controller. Helt enkelt.

Du tilslutter den til tv´et via et optisk kabel, og så tager den helt enkelt den lyd ud, som tv´et får fra tilsluttede apparater eller antennesignalet. Den understøtter almindelige audioformater, inklusiv Dolby Digital. Du kan desuden nemt anvende din almindelige fjernbetjening til også at styre Playbar, når den er tilsluttet et tv. Når du ikke vil anvende den til dit tv, fungere den bare som en hvilken som helst anden Sonos-komponent, med alle de muligheder for streaming, som deres apparater giver.

RF12072SON-BMA_LivingRmSub_V2

Jeg fik en prøvelytning hos Sonos´ udviklingsafdeling, en lytning, som lovede vældig godt. Dave Grohls film om Sound City lydstudio i Los Angeles – her handlede det således om både tale og musik – lød for eksempel forbavsende kompetent i et enkelt system sammen med en Sonos sub. Men det lød også lovende med kun musik. Gengivelsen minder ved første lytning meget om gengivelsen fra P3. Hvor god den rent faktisk er, kommer vi forhåbentlig til at finde ud af i en test snarest muligt, hvor vi også håber at kunne prøve den i et komplet Sonos 5.1 system.

I forbindelse med testen, kommer vi også til at fortælle en hel del om Sonos, et firma, som er meget langt fra at være ligesom alle andre…

Playbar kommer til salg den 5. marts, og den pris, vi p.t. kender, er 699 euro. Du kan se et lille preview af apparatet på www.sonos.com/playbar

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend