TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Sound Society 2020 messebilleder – del 1

Flere udstillere, flere besøgende - og masser af musik weekenden igennem i Aarhus.

Og udstillingen er …åben!” Der var kø langt ud på gaden, da arrangør Claus Bülow (tv) åbnede årets Sound Society lørdag.

Weekenden bød på hi-fi-udstilling i Aarhus. Og da det er tredje år i træk, den afholdes, kan vi snart godt tillade os at kalde den en tradition. Ligesom tidligere år foregik det på Hotel Royal i byens centrum, og det gamle hotel var især lørdag proppet med udstilingsgæster fra start til slut.

Antallet af udstillere og mærker var forøget betydeligt, hvilket betød, at man måtte tage en ekstra etage i brug for at få plads til det hele. Det betøde også, at vi denne gang har været nødt til at knække billedreportagen over i to dele. Så resten kommer i morgen.

HiFi Center Jylland var et nyt navn på messen, men bag det nye navn står Lyd og Billede Specialisten (set dét er et pænt navn!) fra Frederikshavn. De havde flere rum, men vista blandt andet GamuT-højttalere og Rotel Michi-elektronik.
Hos Lydbutikken var det klassisk fra ende til anden: Vinyl, Manley rørforstærkere og Harbeth 40 Anniversary-højttalere, bygget efter engelsk tradition.
Franske Cabasse var repræsenteret med disse rumvæsenlignende aktive højttalere. De lød faktisk ganske godt, og prisen minder om Devialets. Højttalerne blev præsenteret af Christophe Cabasse, som er anden generation i familiefirmaet.

 

Peter Lyngdorf præsenterede, som vanligt, udstyr i eget navn. Anlægget i år var det mindste og billigste til dato, bygget over den nye TDAI-1120-forstærker. De cigarkassestore højttalere spillede fint rummet op, hjulpet af bittesmå subwoofere i hjørnerne.

 

Buchardt Audio havde valgt sin aarhusianske hjemmebane til at give premiere på sine første aktive, trådløse højttalere, S500. De lød som noget, vi meget gerne vil teste. Og prisen lød, efter high end-alen, tilforladelig: Ca. 25.000 kroner.
SAS Audio havde medbragt et anlæg, bestående af elektronik fra det Rotel Michi, samt de stærkt karakteristiske Elac Concentro M-højttalere. De ligner pingviner og koster en kvart million kr parret, men de lød godt.
I HiFi Center Jyllands andet rum blev der dækket op med kostbare lækkerier fra Mark Levinson og Sonus faber.
AV-Connection spillede på Yamaha-elektronik og højttalere fra Klipsch og Piega.

 

Bent Sejbæk fra Medlys forklarer og Regas udstyr. De havde også kompakt grej fra engelske Ifi med på udstillingen.

 

JBL’s helt nye HDI-højttalere og elektronik fra Arcam. Man kunne også se, men ikke høre den genskabte JBL L-100-højttaler.

 

Hos Harman Kardon kunne man se både Citation-højttalerne og domkirken.
Hos Ren Vinyl gjaldt det… ja, hvad tror du? Man kunne både for pladesamlingen udvidet og renset.

 

Tekst og foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

En kommentar til “Sound Society 2020 messebilleder – del 1”

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.