Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sound Burgeren er tilbage

Audio Technicas bærbare pladespiller, Sound Burger, fremstilles igen. Men kun i begrænset antal.

Skrevet af / 03/11/2022 - 10:27
Sound Burgeren er tilbage

Sonys Walkman gjorde i 1980’erene musikken bærbar. Men seriøse musikelskere kunne selvfølgelig ikke nøjes med kassettebånd. Audio Technicas Sound Burger gjorde i 1983 pladespilleren bærbar. Og nu, 39 år senere, kan den købes igen. Hvis du er hurtig.

Sound Burger var for LP’er, hvad Walkman var for kassettebånd. (Foto: Audio Technica)

Audio Technica, der mest er kendt for sine pickup’er og hovedtelefoner, fejrer sit 60-års jubilæum ved at sætte den sjove lille pladespiller i produktion igen. For de, der ikke husker modellen (eller er født i mellemtiden), er der tale om en smal stang elektronik på 29 x 10 x 7 cm og en vægt på 900 gram. Altså ikke just i lommestørrelse – men det blev betragtet som bærbart dengang!

Under alle omstændigheder bliver det vinylpladerne, der sætter grænsen for bærbarhed, da de er lige så store og tunge som altid. Og sarte! Det meste af pladen stikker uden for afspilleren, mens musikken spiller – udsat for støv, pilfingre og elementernes rasen.

Det meste af pladen svæver i det fri, når der spilles. (Foto: Audio Technica)

Når man skal afspille en vinylplade, åbnes låget, pladen lægges på, og låget klappes ned, og griber om pladen som en tang. Der er indbygget højttaler, og Sound Burgeren kører på batterier, så man kan spille sine plader hvor som helst. Den nye udgave er dog moderniseret med Bluetooth, så man kan sende lyden trådløst til hovedtelefoner eller til stereoanlægget. Der er også en 3,5 mm minijackudgang til rigtig analog forbindelse.

Pladespilleren åbnes som et vaffeljern, når du skal spille vinylplader. Under transport er tonearmen parkeret inde “kabinettet”. (Foto: Audio Technica)

Den lille pladespiller er sjov og 80’er-ikonisk, men forvent ikke high end-lyd. Og hvis du vil have den alene for cool-faktoren, gælder det om at være hurtig. Den bliver nemlig kun fremstillet i 7.000 eksemplarer, alle i den samme retrorøde plasticfinish. Prisen er USD 199, så regn med en pris omkring 2.000 kroner, hvis den kommer i nærheden af vore breddegrader.

Audio Technica

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Bambusspiller fra Lenco

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Scroll to Top