TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Sony begraver MiniDisc´en

Sony annoncerer, at man stopper med at producere MiniDisc afspillere.

forfatter
Publiceret 04/02/2013 - 13:27

I marts vil det være slut. Sony har holdt fast ved at sætte MD-afspillere i en del småanlæg, godt nok ikke til vores marked, indtil nu. Men de sidste vil blive sendt på markedet i marts, hedder det fra Japan.

Den optiske MiniDisc så dagens lys i 1992, hvor Sony kom med en Walkman med MD-afspiller. Man solgte omkring 22 millioner MD walkmen frem til walkman´ens endeligt i september 2011 og 5 millioner anlæg med MD, og det var bare, hvad man solgte på hjemmemarkedet i Japan.

Hos os blev det næppe nogen større succes, mediet fik ikke den udbredelse, som Sony håbede, da den jo var udset som den store afløser for det på den tid voldsomt populære kassettebånd. Det MD først og fremmest lykkedes med var hurtigt og effekt at dræbe Philips´ DCC-kassette, som var tænkt som deres kassetteafløser.

Selve MD-skiverne vil man dog fortsat kunne købe i de kommende år, lover man.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend