Nyhed

Rotel RA-1592 MKII får “the Michi Treatment”

Lover langt bedre lyd med bedre komponenter.
forfatter

Egentlig er det i budget- og premium-klassen, Rotel er kendt for at være blandt de bedste. I årtier har Rotels forstærkere og CD-afspillere klaret sig godt i tests, og de har været en af de få japanske producenter, der er lykkedes med at tage kampen op mod velrenommeret hi-fi fra Europa og Nordamerika.

Det har de åbenbart tænkt sig at fortsætte med, for efter tre års udvikling er de endelig klar med omfattende opdateringer i premiumklassen.

 

 

Rotel RA-1592 MKII, RA-1572 MKII og den mere budgetvenlige A14 MKII har alle fået “the Michi Treatment” – hvilket vil sige, at meget af teknologien fra Rotels sensationelt vellydende high-end-serie Michi har fundet vej til de billigere forstærkere.

Måske det bedste high-end-kup du kan gøre For dem, der virkelig har brug for mere kraft og vil have endnu bedre lyd, er Rotels nye Michi-serie måske det bedste køb i high-end-klassen.

Den 200 watt kraftige RA-1592 MKII adskiller sig fra RA-1592 ved, at den har en 32 bit/384 kHz DAC fra Texas Instruments, den har streaming over Wi-Fi via Ethernet og Bluetooth med aptX og AAC, den understøtter Tidal Masters MQA-filer og er kompatibel med Roon.

 

 

Forstærkeren har også pladespillerindgang til MM-pickupper, USB-port samt seks digitale og et antal analoge indgange, deriblandt en balanceret XLR-indgang.

Indvendig er hele 28 af komponenterne skiftet ud med nyere og bedre, deriblandt bedre kondensatorer, kortere signalveje og opgraderede komponenter i strømforsyningen.

 

 

Den samme behandling har RA-1572 MKII fået. Den har samme DAC fra Texas Instruments, og i alt er 33 komponenter skiftet ud i forhold til RA-1572. RA-1572 MKII leverer 120 watt effekt og har lidt færre indgange end RA-1592 MKII, men er ellers meget magen til.

 

 

Den langt billigere A14 på 80 watt er også opdateret til MKII og har gennemgået tilsvarende opgraderinger. Den understøtter op til 32 bit/384 kHz via USB med MQA-understøttelse og er ligesom de andre udstyret med Ethernet, Bluetooth med aptX og AAC, pladespillerindgang samt analoge og digitale indgange.

Rotel siger, at de omfattende opgraderinger skal give bedre dynamisk kontrol og større indsigt og detaljerigrigdom, ikke ulig den nye Michi-serie.

 

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.