Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Rotel Michi er tilbage

Michi-serien genopstår, og vi kan næsten ikke vente med at teste.

Skrevet af / 13/11/2019 - 19:49
Rotel Michi er tilbage

Japansk high-end er ofte endt i skyggen af amerikansk og europæisk high-end. Helt ufortjent, hvis du spørger os. For hi-fi fra Accuphase, Air Tight, Luxman, Yamaha eller Nakamichi stod ikke tilbage for deres vestlige rivalers high-end-produkter. Tværtimod.

Rotel kan nævnes i samme åndedrag, for selv om mærket kan virke ukendt for de fleste hi-fi-interesserede, så har også de en fortid som high-end-producent. Som går helt tilbage til 1970’erne.

I nyere tid er de bedre kendt for deres hjemmebio-receivere og fine integrerede forstærkere i mere behagelige prisklasser. Men det er ikke mere end 20 år siden, de begav sig af med seriøs high-end.

Michi-serien bestod af to effektforstærkere, to forforstærkere, en CD-afspiller og et phono-trin. Tre af dem ses i den gamle annonce nedenfor.

(Foto: Rotel)

Nu har Rotel endelig besluttet sig for at genoplive Michi-serien, og til at begynde med kommer der en forforstærker, en stereo-effektforstærker og et monotrin. Michi-serien lanceres senere på måneden, og billedet herunder viser forforstærkeren Michi P5 og to mono Michi M8 sammen med et par Bowers & Wilkins 800 D3.

(Foto: Rotel)

Rotel har brugt over tre år på at udvikle Michi-serien, og meget af udviklingstiden er brugt i lytterummet for at lytte sig frem til det bedste komponentvalg.

Bl.a. de nye 2200 voltampere transformatorer, kondensatorerne med i alt 188.000 mikrofarad ladekapacitet og de 32 udgangstransistorer er valgt ud fra mange timers lytning.

(Foto: Rotel)

Forforstærkeren P5 har både digitale og analoge indgange, sidstnævnte både balancerede og ubalancerede, og P5 har også indbygget phono-trin til såvel MM- som MC-pickupper – samt Bluetooth aptX til dem, der vil streame musikken.

Digitalkonverteren er bygget op omkring to 32 bit AKM-DAC’er, og det analoge kredsløb er bygget som et klasse A-design for lavest mulig forvrængning og bedst mulig støjdæmpning.

DAC’en i Michi P5 vil også understøtte MQA-lydfiler (Master Quality Authenticated), som vi kender fra bl.a. Tidal Masters.

De to effektforstærkere er klasse AB med 500 watt effekt i stereotrinet S5 og svimlende 1080 watt i monotrinet M8. Forstærkerne leverer hhv. 800 og 1800 watt i 4 ohm, hvilket vidner om massive strømreserver.

Michi-serien skal være klar til bestilling senere på måneden.

(Foto: Rotel)
(Foto: Rotel)

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top