Search
Generic filters

Rotel Michi er tilbage

Michi-serien genopstår, og vi kan næsten ikke vente med at teste.

Japansk high-end er ofte endt i skyggen af amerikansk og europæisk high-end. Helt ufortjent, hvis du spørger os. For hi-fi fra Accuphase, Air Tight, Luxman, Yamaha eller Nakamichi stod ikke tilbage for deres vestlige rivalers high-end-produkter. Tværtimod.

Rotel kan nævnes i samme åndedrag, for selv om mærket kan virke ukendt for de fleste hi-fi-interesserede, så har også de en fortid som high-end-producent. Som går helt tilbage til 1970’erne.

I nyere tid er de bedre kendt for deres hjemmebio-receivere og fine integrerede forstærkere i mere behagelige prisklasser. Men det er ikke mere end 20 år siden, de begav sig af med seriøs high-end.

Michi-serien bestod af to effektforstærkere, to forforstærkere, en CD-afspiller og et phono-trin. Tre af dem ses i den gamle annonce nedenfor.

(Foto: Rotel)

Nu har Rotel endelig besluttet sig for at genoplive Michi-serien, og til at begynde med kommer der en forforstærker, en stereo-effektforstærker og et monotrin. Michi-serien lanceres senere på måneden, og billedet herunder viser forforstærkeren Michi P5 og to mono Michi M8 sammen med et par Bowers & Wilkins 800 D3.

(Foto: Rotel)

Rotel har brugt over tre år på at udvikle Michi-serien, og meget af udviklingstiden er brugt i lytterummet for at lytte sig frem til det bedste komponentvalg.

Bl.a. de nye 2200 voltampere transformatorer, kondensatorerne med i alt 188.000 mikrofarad ladekapacitet og de 32 udgangstransistorer er valgt ud fra mange timers lytning.

annonce
(Foto: Rotel)

Forforstærkeren P5 har både digitale og analoge indgange, sidstnævnte både balancerede og ubalancerede, og P5 har også indbygget phono-trin til såvel MM- som MC-pickupper – samt Bluetooth aptX til dem, der vil streame musikken.

annonce

Digitalkonverteren er bygget op omkring to 32 bit AKM-DAC’er, og det analoge kredsløb er bygget som et klasse A-design for lavest mulig forvrængning og bedst mulig støjdæmpning.

DAC’en i Michi P5 vil også understøtte MQA-lydfiler (Master Quality Authenticated), som vi kender fra bl.a. Tidal Masters.

De to effektforstærkere er klasse AB med 500 watt effekt i stereotrinet S5 og svimlende 1080 watt i monotrinet M8. Forstærkerne leverer hhv. 800 og 1800 watt i 4 ohm, hvilket vidner om massive strømreserver.

annonce

Michi-serien skal være klar til bestilling senere på måneden.

(Foto: Rotel)
(Foto: Rotel)

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Moonraker var kodenavnet på Nokias smart-ur, som blev droppet af Microsoft efter opkøbet af den finske mobilproducent.
  ViacomCBS udvikler deres egen streaming-tjeneste, som skal lanceres næste år.
  En af årets største filmlanceringer fra Walt Disney, Mulan, udsendes nu direkte på streaming-tjenesten Disney+.
  I første omgang bliver det alene Android-brugerne, der får glæde af at streame spil som to-go på mobilen.
  SSD er nu standard i alle Apples iMacs.
  Samsung har netop lanceret Galaxy Note 20 og Galaxy Note 20 Ultra. Teknologien kender vi, men begge modeller byder på design og finesser, der virker yderst lovende.
  Udover Samsung Galaxy Note 20-serien har Samsung i dag lanceret Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds Live og sidst, men ikke mindst, Samsung Galaxy Z Fold 2.
  En lækket YouTube-video ser ud til at afsløre nye oplysninger om Sonys støjreducerende hovedtelefoner.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Thorens TD 402 DD

  Vejl.pris 5995 kr Thorens rammer ikke målet

  Technics SL-1210 MK7

  Vejl.pris 6995 kr DJ-pladespiller for musikentusiaster

  Musical Fidelity M8xi

  Vejl.pris 46995 kr Bjørnestærk og temperamentsfuld

  Hegel H390

  Vejl.pris 41995 kr Samme overlegenhed til den halve pris
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.