Search
Generic filters

Rotel Michi er tilbage

Michi-serien genopstår, og vi kan næsten ikke vente med at teste.

Japansk high-end er ofte endt i skyggen af amerikansk og europæisk high-end. Helt ufortjent, hvis du spørger os. For hi-fi fra Accuphase, Air Tight, Luxman, Yamaha eller Nakamichi stod ikke tilbage for deres vestlige rivalers high-end-produkter. Tværtimod.

Rotel kan nævnes i samme åndedrag, for selv om mærket kan virke ukendt for de fleste hi-fi-interesserede, så har også de en fortid som high-end-producent. Som går helt tilbage til 1970’erne.

I nyere tid er de bedre kendt for deres hjemmebio-receivere og fine integrerede forstærkere i mere behagelige prisklasser. Men det er ikke mere end 20 år siden, de begav sig af med seriøs high-end.

Michi-serien bestod af to effektforstærkere, to forforstærkere, en CD-afspiller og et phono-trin. Tre af dem ses i den gamle annonce nedenfor.

(Foto: Rotel)

Nu har Rotel endelig besluttet sig for at genoplive Michi-serien, og til at begynde med kommer der en forforstærker, en stereo-effektforstærker og et monotrin. Michi-serien lanceres senere på måneden, og billedet herunder viser forforstærkeren Michi P5 og to mono Michi M8 sammen med et par Bowers & Wilkins 800 D3.

(Foto: Rotel)

Rotel har brugt over tre år på at udvikle Michi-serien, og meget af udviklingstiden er brugt i lytterummet for at lytte sig frem til det bedste komponentvalg.

Bl.a. de nye 2200 voltampere transformatorer, kondensatorerne med i alt 188.000 mikrofarad ladekapacitet og de 32 udgangstransistorer er valgt ud fra mange timers lytning.

(Foto: Rotel)

Forforstærkeren P5 har både digitale og analoge indgange, sidstnævnte både balancerede og ubalancerede, og P5 har også indbygget phono-trin til såvel MM- som MC-pickupper – samt Bluetooth aptX til dem, der vil streame musikken.

Digitalkonverteren er bygget op omkring to 32 bit AKM-DAC’er, og det analoge kredsløb er bygget som et klasse A-design for lavest mulig forvrængning og bedst mulig støjdæmpning.

DAC’en i Michi P5 vil også understøtte MQA-lydfiler (Master Quality Authenticated), som vi kender fra bl.a. Tidal Masters.

De to effektforstærkere er klasse AB med 500 watt effekt i stereotrinet S5 og svimlende 1080 watt i monotrinet M8. Forstærkerne leverer hhv. 800 og 1800 watt i 4 ohm, hvilket vidner om massive strømreserver.

Michi-serien skal være klar til bestilling senere på måneden.

(Foto: Rotel)
(Foto: Rotel)

 

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

Prøv Lyd & Billede i 30 dage for 3 kr

Få fuld adgang til alle artikler på lydogbillede.dk
Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ugentlige nyhedsbreve.
Se flere muligheder her
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Chat-funktionen, der fungerer på tværs af de to apps, bliver nu officielt gjort tilgængelig for alle brugere.
  Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nu.
  Frit valg på lyseffekter og fire forskellige optagekarakteristikker.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbejde med e-sportsmestrene i Astralis. Vil have gaming-hovedsæt klar til foråret.
  Nyt Omen-tilbehør med Warp Wireless-teknologi.
  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.