TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Retro med forbedringer

LEAK Stereo 230 er en engelsk retroforstærker med moderne indmad.

forfatter
Publiceret 25/12/2022 - 09:00

Hvis du vil have klassisk engelsk hi-fi-stil, der ikke koster en hel pensionsopsparing, er LEAK Audio et af de indlysende bud. Firmaets hi-fi-komponenter i valnøddekabinetter ser ud som om, at de er bygget i 1960’erne. Hvilket ikke er det halve galt, eftersom firmaet for få år siden genopstod efter fire årtiers pause, og fortsatte, hvor de slap.

Den første model, der nye LEAK lavede, var forstærkeren Stereo 130. Nu forhøjer de indsatsen og modelnummeret betragteligt med forstærkeren Stereo 230, der ligner forgængeren på en prik, men med højere effekt og forbedret elektronik.

Valnød og hvid front – så kan det næsten ikke blive mere retro. LEAK Stereo 230 ligner den oprindelige Stereo 30 fra 1963. (Foto: LEAK)

LEAK Stereo 230 har en udgangeffekt på 2 x 75 W i 8 ohm (i modsætning til 2 x 45 i Stereo 130), og selv om det endnu er småt med oplysninger, forventer vi, at der også denne gang er tale om et traditionelt klasse A/B-udgangstrin. Digitaldelen skulle også være forbedret med en Sabre ESS-konverter, der klarer op til 768 kHz/32-bit opløsning. Og også dekoder MQA-filer fra Tidal.

En forstærker med så klassisk et udseende har selvfølgelig også indgang for pladespiller. Dog kun med MM-pickups.

Der er et godt udvalg af analoge og digitale indganeg på LEAK Stereo 230. Også pladespiller. Og HDMI. (Foto: LEAK)

Vi har ikke fået nogen dansk pris på LEAK Stereo 230, men med en engelsk pris på £1.249 med svøb i valnød vil sandsynligvis svare til lidt over 10.000 kroner, når den lander her i begyndelsen af 2023. Man kan også købe en udgave i metalkabinet, der er lidt billigere. Men det ville være en besparelse, man ville fortryde, længe efter at prisen var glemt.

LEAK forhandles i Danmark af HiFi-Freaks.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede