TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Reloop Hi-Fi TURN X spiller 78’ere

Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direkte drevet alternativ i premium-klassen..

forfatter
Publiceret 03/02/2023 - 12:01

Mens de fleste pladespillere er remdrevne, satser tyske Reloop – ligesom Technics – på direkte drift. Det skal give bedre rotationsstabilitet, og et højere drejningsmoment sikrer mindre variation i hastigheden. Med moderne kvartsstyrede motorer undgås cogging (små vibrationer fra værket), og der opnås fuldstændig kontrol over stabiliteten.

Hi-Fi TURN X fra Reloop har både direkte drift og et opgraderet chassis med en endnu bedre tonearm end den, vi kender fra Hi-Fi TURN 5.

Foto Reloop

Reloop har investeret i nye maskiner, der bruges til at fremstille de dele, som armen opbygges af. Det har sat dem i stand til at fremstille en endnu mere præcis arm med bedre ophæng og lejer med bedre tolerancer. Armen leveres med en Ortofon 2M Blue MM-pickup, og den har højdejustering, så man kan indstille den korrekte VTA-sporingsvinkel på nålearmen.

2M Blue MM-pickup. (Foto Reloop)

Sammenlignet med TURN 5 er det ikke kun armen og værket, der er blevet væsentligt opgraderet. Chassiset er tungere og mere massivt for at opnå bedre dæmpning, og med den tykke tallerken monteret kommer vægten op over otte kilo.

Pladespilleren har elektronisk hastighedsomskifter, også med 78-hastighed, hvilket er sjældent at se på nye pladespillere. Med muligheden for 78, kan samlere endelig afspille deres allerældste plader.

Husk blot, at det i givet fald anbefales, at du har en pickup, der er egnet til så høj en hastighed. Eftersom armen har et aftageligt pickup-hus med SME-stik, kan du hurtigt skifte pickup på afspilleren, når du skal afspille 78-plader.

Foto: Reloop

Reloop HiFi TURN X er på vej til butikkerne, og prisen for en komplet pladespiller er 1.299 euro, omregnet omkring 9.700 kroner.

244366 Reloop Turn X 244366 Reloop Turn X
<
>
Foto: Reloop

 

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Læs også:

Reloop HiFi Turn5

Reloop fortjener opmærksomhed for deres pladespillere, simpelthen fordi man får meget for pengene.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Blændende highend-højttalere Audio Physic Spark er krympet i størrelse og steget i pris, men de kan noget helt specielt, som få andre højttalere formår.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
Følg Lyd & Billede