Hi-Fi

Med Planar 2 håber Rega at nå et bredere publikum, da prisen er relativt lav, og pladespilleren leveres færdigmonteret.
forfatter

English Rega er synonymt med kvalitetspladespillere, der er til at betale, selv om de har udvidet rækken af spillere, der koster 10 gange så meget som den nye Planar 2.

Startprisen for en Rega er 2.500 kroner, men vi har mistanke om, at den nye model er en langt bedre pladespiller.

For ca. 4.000 kroner får en færdigmonteret pladespiller med en Rega Carbon-pickup, en 10 mm glastallerkenen med så tilpas højt drejningsmoment, at det sørger for en mere stabil rotation, og en ny RB220 tonearm med helstøbt armrør for bedre dæmpning.

Regas pladespillere – et historisk tilbageblik.

Foto: Rega
Foto: Rega

Pladespilleren er bygget over et let og stift akrylchassis. Den fås i hvid og sort, og skulle være relativt ufølsom over for resonanser.

Armen, der følger med pladespilleren, har præcisionslejer med lavere friktion end den billigere RP1-spillers arm, og selv om den mangler det afstivede chassis fra den dyrere Planar 3, håber vi, at den lyder mindst lige så godt som den udgåede Rega RP3.

Foto: Rega
Foto: Rega

Annonce

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også