Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Rega Naia pladespiller

Naia er den hidtil mest ekstreme.

Skrevet af / 28/09/2023 - 15:00
Rega Naia pladespiller

For fem år siden besøgte vi Roy Gandy og Rega. Der så vi tegninger af pladespillere, som måske aldrig bliver til noget, men hjemme hos Roy Gandy stod der en pladespiller, vi aldrig havde set før. Det var en prototype, som Gandy kaldte Naiad. Navnet kommer fra græsk mytologi og beskriver ferskvandsnymfer, som hersker over vand og vandløb.

Præcis hvad det har med pladespillere at gøre, er stadig uklart.

Under alle omstændigheder mundede Naiad-projektet ud i en pladespiller med et prisskilt. Den koster omkring 200.000 kroner, og Rega har besluttet at producere 50 af dem. Der er i øvrigt næsten udsolgt, så det er bare om at komme ind i kampen.

Læs også Hver en krone værd Her kan du gøre et pladespillerkup, hvis du er hurtig.

Men Naiad-projektet er ikke dødt, når pladespilleren er udsolgt. Alle erfaringerne fra udviklingen af Naiad har Rega brugt i udviklen af Naia, som kommer til at koste omkring det halve.

Foto: Rega

Naiads ekstremt kompakte kulfiberplint er i Naia udskiftet med en letvægtsplint af grafen og kulfiber med en let skumkerne af Tancast 8, og pladespilleren ligner mere en Planar 10 end en Naiad.

Akkurat som på Planar 10 er pladespilleren forstærket med to rammer i aluminium og keramik, og en hvid keramisk tallerken hviler på en indertallerken i aluminium, som drives af tre remme i en ny gummilegering.

naia_GALLERY_4_(1) naia_GALLERY_6_(1) Naia_mod2_adjusted Naia_hero1.jpg_(1)_
<
>

Indertallerkenen roterer på et leje af ZTA (zirconia toughened alumina), som er ekstremt hårdt og slidstærkt, og som fremstilles i en tredages proces i en 1.600 grader varm ovn. Det hærder materialet til en ekstrem hårdhed.

Læs også Analogt pletskud Regas flagskib lyder guddommeligt og er hver en krone værd, selv om det måske ikke ser ud, som om man får særlig meget for pengene.

Tonearmen er også ny, og selv om den ligner armen på en Planar 10, er den nye RB Titanium, som navnet afslører, fremstillet af titanium. Det er lettere end stål og stivere end aluminium. Armrøret er udført i ét stykke, og både det lodrette og vandrette ophæng er fremstillet af titanium.

Foto: Rega

Pladespilleren leveres med en Naia-strømforsyning, som styrer en 24-volts motor med DSp for at opnå den jævnest mulige rotation. Naia kan leveres med en Rega Aphelion 2 MC-pickup færdigmonteret.

Prisen uden pickup forventes at blive 95.000 kroner, med ovennævnte pickup skulle prisen blive omkring 120.000 kroner. Naia vil kunne købes i løbet af oktober.

Rega Naia vist med Regas nye Aya-højttalere, som har kabinetter i glasfiberarmeret cement Foto: Rega

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top