TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rega Elicit MK5 endelig med DAC

De vigtigste forbedringer kan man ikke se.

forfatter
Publiceret 27/04/2022 - 15:57

På tide, vil nogle sige, og vi er tilbøjelige til at være enige. For Rega Elicit MK5 er faktisk den allerførste forstærker fra englænderne, der har indbygget digitalkonverter (DAC). Det giver mulighed for større fleksibilitet, at man nu også kan slutte digitale lydkilder til forstærkeren.

DAC-kredsløbene er ikke købt hos tredjepart, men udviklet hos Rega i Essex, som også har ændret det analoge kredsløb. Der er baseret på den dyrere Rega Aethos, som har højere komponentkvalitet.

Bl.a. bygget op med en tilsvarende separat FET-baseret forforstærker med bedre Sanken-udgangstransistorer, polypropylenkondensatorer og relæer af høj kvalitet.

elicit mk5 gallery front topoff 1 scaled 1
(Foto: Rega)

Et potmeter fra Alps bruges som volumenkontrol, og de koaksiale og optiske digitalindgange er galvanisk afskærmet og har et S/PDIF-indgangskredsløb fra Wolfson. Der er også fire line-indgange, pre-udgang og indgang til pladespiller med MM-pickup.

Forstærkeren er opgivet til 105 watt pr. kanal, men hele 162 watt i 4 ohm, og har desuden fået en hovedtelefonudgang på den redesignede front.

Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1 scaled 1
(Foto: Rega)

Elicit MK5 erstatter Elicit-R, som vi testede for år tilbage, og forventes at koste omkring 16.000 kroner plus moms.

Fra vores test af Elicit-R:

“Trods beskedne ydre mål har Elicit-R kræfter nok til at spille ganske højt uden at miste grebet. Forstærkeren har et usædvanligt tempo, men også et fast greb om detaljerne i lydbilledet. Aldrig et kedeligt øjeblik! Plus for pladespiller-indgang.”

ELICIT Mk5 we main fullwidth 2 1 989x495 1 elicit mk5 gallery 02 1 989x611 1 Elicit Mk5 gallery mainview 1 989x611 1
<
>
(Foto: Rega)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend