TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rega Elicit MK5 endelig med DAC

De vigtigste forbedringer kan man ikke se.

forfatter
Publiceret 27/04/2022 - 15:57

På tide, vil nogle sige, og vi er tilbøjelige til at være enige. For Rega Elicit MK5 er faktisk den allerførste forstærker fra englænderne, der har indbygget digitalkonverter (DAC). Det giver mulighed for større fleksibilitet, at man nu også kan slutte digitale lydkilder til forstærkeren.

DAC-kredsløbene er ikke købt hos tredjepart, men udviklet hos Rega i Essex, som også har ændret det analoge kredsløb. Der er baseret på den dyrere Rega Aethos, som har højere komponentkvalitet.

Bl.a. bygget op med en tilsvarende separat FET-baseret forforstærker med bedre Sanken-udgangstransistorer, polypropylenkondensatorer og relæer af høj kvalitet.

elicit mk5 gallery front topoff 1 scaled 1
(Foto: Rega)

Et potmeter fra Alps bruges som volumenkontrol, og de koaksiale og optiske digitalindgange er galvanisk afskærmet og har et S/PDIF-indgangskredsløb fra Wolfson. Der er også fire line-indgange, pre-udgang og indgang til pladespiller med MM-pickup.

Forstærkeren er opgivet til 105 watt pr. kanal, men hele 162 watt i 4 ohm, og har desuden fået en hovedtelefonudgang på den redesignede front.

Elicit Mk5 gallery s rearpanel detial 1 scaled 1
(Foto: Rega)

Elicit MK5 erstatter Elicit-R, som vi testede for år tilbage, og forventes at koste omkring 16.000 kroner plus moms.

Fra vores test af Elicit-R:

“Trods beskedne ydre mål har Elicit-R kræfter nok til at spille ganske højt uden at miste grebet. Forstærkeren har et usædvanligt tempo, men også et fast greb om detaljerne i lydbilledet. Aldrig et kedeligt øjeblik! Plus for pladespiller-indgang.”

ELICIT Mk5 we main fullwidth 2 1 989x495 1 elicit mk5 gallery 02 1 989x611 1 Elicit Mk5 gallery mainview 1 989x611 1
<
>
(Foto: Rega)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede