TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rega Elex MK4: Endelig med digitale indgange

Rega har hidtil klamret sig til analoge indgange på sine forstærkere. Men nu har de endelig taget skridtet ind i den moderne hverdag.

forfatter
Publiceret 24/11/2022 - 23:10

Rega er ikke kendt for at lancere nymodens produkter ved enhver given lejlighed, så når de gør det, er der som regel en grund til det.

Den integrerede Elex-R testede vi tilbage i 2016, og til prisen gjorde den vældig meget rigtigt. Den imiterede high-end-lyd med stor overbevisning, og det eneste vi kunne pege på, var fraværet af digitale indgange, den triste lille fjernbetjening, og at det var ratslør i volumenknappen på testeksemplaret.

ELEX MK4 GALLERY 1 1 scaled 1
Foto: Rega

Nu er arvtageren kommet, og Elex MK4 retter i hvert fald op på et af ankepunkterne.

Elex MK4 har et elegant udseende, med lydkilderne listet horisontalt langs fronten i stedet for som tidligere vertikalt til venstre for volumenknappen. Men der er stadig ingen tvivl om, at dette er en Rega Elex-forstærker.

Læs også Analog referenceforstærker Rega Aethos mangler noget væsentligt, men spiller bedre end det meste alligevel.

Digitale indgange

Der hvor forgængeren totalt manglede digitale indgange, har Elex MK4 to; en koaksial og en optisk.

Den digitale konvertering foregår med Regas eget DAC-kredsløb, bygget op omkring en Wolfson DAC-chip og Regas egen udgangsforstærker for enden. Rega forsikrer os om, at “den analoge del af kredsløbet overhovedet ikke påvirkes af de digitale indgange”.

ELEX MK4 GALLERY 7 1 scaled 1
Endelig har den digitale indgange. Pladespillerindgangen er naturligvis også stadig på plads. (Foto: Rega)

Pladespillerindgangen

Rega er måske allermest kendt for sine pladespillere, og det er fint, at de har taget højde for denne arv med en pladespillerindgang på Elex MK4. Denne er af typen MM, hvilket betyder, at du skal bruge en pladespiller med høj spænding fra pickuppen. Slap bare af, langt de fleste pickupper er af denne type.

ELEX MK4 GALLERY 9 1 scaled 1
Foto: Rega

Darlington-transistorer

Effekten er nøjagtig den samme, 2 x 72 watt i 8 ohm og Darlington-transistorer fra Sanken. Kort fortalt er to bipolare transistorer forbundet, således at strømmen, der forstærkes af den første transistor, forstærkes yderligere af den næste. Dette skaber en mere effektiv forstærkning, end hvis de to transistorer skulle arbejde separat fra hinanden.

De digitale og analoge strømforsyninger er galvanisk isoleret fra hinanden for ikke at påvirke hinanden. Et lavere støjgulv skal være resultatet.

Rega mener selv, at Elex MK4 vil levere den “reneste musikalske fremførelse” i sin klasse, noget vi har planer om at teste i den nærmeste fremtid.

ELEX MK4 GALLERY 5 1 scaled 1
Foto: Rega

Rega Elex MK4: Pris og tilgængelighed

Rega Elex MK4 forventes at være på lager i januar, og prisen er sat til 1.200 engelske pund.

Mere information: rega.co.uk

Dansk distributør: Medlyd.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
lbpluss
Musikstreameren, som spiller alt - og driver dine hovedtelefoner FiiO R7 er en stationær musikstreamer, som kan næsten alt. Takket være Android-operativsystemet.
Følg Lyd & Billede