Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Rålækkert fra McIntosh

70-årsjubilæet fejres med et nyt rørforstærkersæt, designet i Italien.

Skrevet af / 07/12/2018 - 19:01
Rålækkert fra McIntosh

Jeg har ikke regnet efter, men jeg sidder med det indtryk, at McIntosh har lanceret flere produkter det seneste år end de sidste 30 år tilsammen.

Bare tag et kig på de to nye high-end-højttalere, eller de 1200 watt kraftige forstærkere, vi testede for nylig. Her ved årets udgang kommer så deres 70th Anniversary Limited Edition Commemorative System.

Et forstærkersæt, der markerer, at det næste år er 70 år siden, Frank McIntosh grundlagde en af de længstlevende amerikanske high-end-producenter.

Sættet, som består af 70th Anniversary effektforstærkeren MC2152 og 70th Anniversary forforstærkeren C70, bliver tilgængeligt i 70 eksemplarer ved nytår 2019. McIntosh vil donere 1.000 dollars til Save the Children (Red Barnet) for hvert solgte forstærkersæt.

(Foto: McIntosh)

150 watt pr. kanal

Mc2152 er udstyret med McIntoshs Unity Coupled Circuit udgangstransformatorer, som gør det muligt at levere 150 watt i hver kanal, uanset om højttalerne har 2, 4 eller 8 ohm impedans.

Effektforstærkeren har et anodiseret kabinet i mat sort, hvor logoet er skåret ind i fronten med laser, og med kulfiber på siderne.

(Foto: McIntosh)

Rørforstærkere

Den anvender otte KT88 vakuumrør på udgangene, fire 12AX7- og fire 12AT7-rør til de balancerede kredsløb og spændingsstyringen, mens lysdioder i forskellige farver viser driftsstatus.

Forforstærkeren anvender også rør. Et 12AT7 og fem 12AX7A, som er synlige under en glasplade på toppen.

(Foto: McIntosh)

Den har også lysdioder, der markerer indstillingsvalg og volumenniveau, og C70 har i alt syv indgange. To balancerede, tre ubalancerede og så separate indgange til pladespiller med henholdsvis Moving Coil- og Moving Magnet-pickup. Hvor man kan tilpasse belastningen på fronten.

(Foto: McIntosh)

70 sæt

Desuden har C70 hovedtelefonudgang med Headphone Crossfeed Director (HXD), som skal skabe følelsen af at lytte til højttalere i et rum og ikke den indeklemte effekt, som hovedtelefoner kan give.

Jubilæumssættet anslås at komme til at koste 22.000 dollars, og når de 70 sæt er udsolgt, er det planen at sælge forforstærkeren C70 og effektforstærkeren MC2152 separat.

(Foto: McIntosh)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top