TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Rålækkert fra McIntosh

70-årsjubilæet fejres med et nyt rørforstærkersæt, designet i Italien.

forfatter
Publiceret 07/12/2018 - 19:01

Jeg har ikke regnet efter, men jeg sidder med det indtryk, at McIntosh har lanceret flere produkter det seneste år end de sidste 30 år tilsammen.

Bare tag et kig på de to nye high-end-højttalere, eller de 1200 watt kraftige forstærkere, vi testede for nylig. Her ved årets udgang kommer så deres 70th Anniversary Limited Edition Commemorative System.

Et forstærkersæt, der markerer, at det næste år er 70 år siden, Frank McIntosh grundlagde en af de længstlevende amerikanske high-end-producenter.

Sættet, som består af 70th Anniversary effektforstærkeren MC2152 og 70th Anniversary forforstærkeren C70, bliver tilgængeligt i 70 eksemplarer ved nytår 2019. McIntosh vil donere 1.000 dollars til Save the Children (Red Barnet) for hvert solgte forstærkersæt.

(Foto: McIntosh)

150 watt pr. kanal

Mc2152 er udstyret med McIntoshs Unity Coupled Circuit udgangstransformatorer, som gør det muligt at levere 150 watt i hver kanal, uanset om højttalerne har 2, 4 eller 8 ohm impedans.

Effektforstærkeren har et anodiseret kabinet i mat sort, hvor logoet er skåret ind i fronten med laser, og med kulfiber på siderne.

(Foto: McIntosh)

Rørforstærkere

Den anvender otte KT88 vakuumrør på udgangene, fire 12AX7- og fire 12AT7-rør til de balancerede kredsløb og spændingsstyringen, mens lysdioder i forskellige farver viser driftsstatus.

Forforstærkeren anvender også rør. Et 12AT7 og fem 12AX7A, som er synlige under en glasplade på toppen.

(Foto: McIntosh)

Den har også lysdioder, der markerer indstillingsvalg og volumenniveau, og C70 har i alt syv indgange. To balancerede, tre ubalancerede og så separate indgange til pladespiller med henholdsvis Moving Coil- og Moving Magnet-pickup. Hvor man kan tilpasse belastningen på fronten.

(Foto: McIntosh)

70 sæt

Desuden har C70 hovedtelefonudgang med Headphone Crossfeed Director (HXD), som skal skabe følelsen af at lytte til højttalere i et rum og ikke den indeklemte effekt, som hovedtelefoner kan give.

Jubilæumssættet anslås at komme til at koste 22.000 dollars, og når de 70 sæt er udsolgt, er det planen at sælge forforstærkeren C70 og effektforstærkeren MC2152 separat.

(Foto: McIntosh)
Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Great, Scott! DeLorean Alpha5 får lyd fra Cambrige Audio Kan det blive en bilstereo med hele 1,21 gigawatt?
Nye og bedre musik-streamere fra Auralic Æstetik, isolering og vibrationsdæmpning har fået en overhaling i Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1, ligesom afspillerne endelig understøtter AirPlay 2.
Nu kan du designe dit helt eget Burmester-stereo Det er tilladt at drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv skræddersy et system og teste placeringen i dit eget hjem.
Billig indgangsbillet til højopløst lyd Streaming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en nem måde at streame højopløst lyd på.
En velkommen oplevelse med blødere tonalitet Vi kan kun være enige i, at teknologi skal være for alle. Men behøver man pakke den ind i sludder?
Prisbelønnet RIAA i ny udgave Verteres pladespillerforstærker er kommet i en opdateret udgave, kaldet Phono-1 MKII L
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend