Hi-Fi

Hvis du er storforbruger af gode hovedtelefoner, kan det være, at denne her var noget for dig.
forfatter

Den kan ikke købes på vore breddegrader endnu, men den har været til salg i Japan i et stykke tid. Fostex’ dyre hovedtelefonforstærker er designet til entusiaster, og de første lytterapporter melder om en kolossal åbenhed, dyb bas og silkeblød lyd.

Det er noget, som vi kan lide, men det koster at få sådan en lyd. Knap 10.000 Euro er ikke så lidt for en hovedtelefonforstærker. Man kan få en meget god forstærker til prisen.

Men Fostex HP-V8 er sandsynligvis en del bedre end hovedtelefonudgangen på de fleste forstærkere.

Den bruger radiorør til at forstærke signalet. Det indebærer også transformere og en massiv strømforsyning, som bringer vægten op til 31 kg (!) med beskyttelseslåget på plads.

Foto: Fostex
Foto: Fostex

To E88CC, KT88 og 300B rør driver hovedtelefonudgangene der leverer 2 W effekt. Med en almindelig 6,3 mm jack, og et afbalanceret output, og man kan impedanstilpasse hovedtelefonerne med en omskifter mellem 16-600 eller 48-600 ohm.

Transformerne er specialfremstillede af Hashimoto Electric, mens strømforsyningen er leveret af Furutech, og ellers den er udstyret med specialelektrolytter og filmkondensatorer, hvilket utvivlsomt bidrager til den høje pris.

Og helt sikkert en tilsvarende lyd. For eksempel er et støjgul på -115 dB ganske opsigtsvækkende (lavt) for en rørforstærker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.