TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 dæmper knitrelyden

Boksen som fjerner støjen.

forfatter
Publiceret 13/09/2022 - 00:04

Ideen er ikke ny. Mange har forsøgt sig med alskens remedier og bokse, der lover at fjerne den pejse-agtige knitrelyd fra trætte vinylplader. De færreste er lykkedes med det. Men Pro-Ject mener, at den nye Vinyl NRS Box S3 vil kunne fjerne støj, som selv en pladevasker ikke kan fjerne.

En pladevasker gør et godt stykke arbejde med at fjerne støv og snavs fra rillerne, men den reparerer ikke hak i pladen eller det slid, der uundgåeligt får plader til at støje.

Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 placeres mellem pladespilleren og forstærkeren, og den bruger avanceret digital lydbehandling til at fjerne støjen. Signalet fra pladespilleren digitaliseres i boksen med 24-bit kvantisering og 96 kHz sampling, og så bruger processoren dobbelt 54-bit akkumulering til at reducere støjen.

Vinyl NRS Box S3 silver cutout
Vinyl NRS Box S3.

Som billedet viser, kan man indstille, hvor meget støjreduktion der er behov for. Pro-Ject kalder det De-Crackling, og det kan reducere knitren med op til 8 decibel. Ved at trykke på VNRS-knappen aktiveres Vinyl Noise Reduction System, som dæmper støj fra slidte vinylplader.

Pro-Ject-boksen kan være tilsluttet hele tiden, og støjreduktionen kan slås fra med bypass-knappen, når der ikke er behov for den.

Prisen er opgivet til 329 Euro, og den skulle være i butikkerne i løbet af september.

Vinyl NRS Box S3 backside
Vinyl NRS Box S3 tilkoblinger.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede