Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 dæmper knitrelyden

Boksen som fjerner støjen.

Skrevet af / 13/09/2022 - 00:04
Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 dæmper knitrelyden

Ideen er ikke ny. Mange har forsøgt sig med alskens remedier og bokse, der lover at fjerne den pejse-agtige knitrelyd fra trætte vinylplader. De færreste er lykkedes med det. Men Pro-Ject mener, at den nye Vinyl NRS Box S3 vil kunne fjerne støj, som selv en pladevasker ikke kan fjerne.

En pladevasker gør et godt stykke arbejde med at fjerne støv og snavs fra rillerne, men den reparerer ikke hak i pladen eller det slid, der uundgåeligt får plader til at støje.

Pro-Ject Vinyl NRS Box S3 placeres mellem pladespilleren og forstærkeren, og den bruger avanceret digital lydbehandling til at fjerne støjen. Signalet fra pladespilleren digitaliseres i boksen med 24-bit kvantisering og 96 kHz sampling, og så bruger processoren dobbelt 54-bit akkumulering til at reducere støjen.

Vinyl NRS Box S3 silver cutout
Vinyl NRS Box S3.

Som billedet viser, kan man indstille, hvor meget støjreduktion der er behov for. Pro-Ject kalder det De-Crackling, og det kan reducere knitren med op til 8 decibel. Ved at trykke på VNRS-knappen aktiveres Vinyl Noise Reduction System, som dæmper støj fra slidte vinylplader.

Pro-Ject-boksen kan være tilsluttet hele tiden, og støjreduktionen kan slås fra med bypass-knappen, når der ikke er behov for den.

Prisen er opgivet til 329 Euro, og den skulle være i butikkerne i løbet af september.

Vinyl NRS Box S3 backside
Vinyl NRS Box S3 tilkoblinger.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Gæt hvad dette er!

Burmester præsenterer ny forstærker

Kraftig forstærker til streaming

Scroll to Top