Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Pro-Ject VC-S3 vasker pladesamlingen ren

Vinylsamlere har brug for en pladevaskemaskine. Her er to.

Skrevet af / 22/02/2023 - 13:45
Pro-Ject VC-S3 vasker pladesamlingen ren

Man kan sige meget positivt om lyden fra vinylplader: Varm, organisk, behagelig … Men helt så behageligt er det ikke, når det knitrer og  mye positivt om lyden fra vinylplader, varm, organisk, behagelig. Fullt så behagelig er det ikke, når det knitrer og knaser i højttalerne. Som regel får man fjernet knitren og støj med en god pladebørste, men nogle gange trænger pladerne til en ordentlig vask.

Ikke i opvaskemaskinen, men helst med en pladevasker, som gør arbejdet mere skånsomt.

Pro-Ject VC-S3 og VC-E2 er to nye pladevaskere, som holder pladerne rene.

VC-E2. (Foto: Pro-Ject)

Den enkleste af dem er VC-E2, som har en 0,5 liters tank til vaskemiddel, og en magnetisk strammer, som holder pladerne sikkert på plads, når de vaskes.

Den er velegnet til den, som bare af og til har behov for at vaske en plade eller to, den optager meget lidt plads, er enkel at bruge, og prisen er fornuftig. VC-E2 skal koste 450 euro og er allerede på vej til butikkerne.

Foto: Pro-Ject

Den større VC-S3 har plads til 2,5 liter vaskemiddel og er bedre egnet til folk med en stor pladesamling, især hvis man ofte køber brugte plader, som i reglen trænger til en ordentlig rengøring.

VC-S3. (Foto Pro-Ject)

Den gør det samme arbejde som den enklere VC-E2, men er mere robust bygget med en kraftigere motor og et større kabinet med lidt højere kvalitetsudførelse.

VC-S3 er også på vej til butikkerne, priset til 699 euro, inkluderet det der skal til for at komme i gang.

VC-Zubehör _DSC7915-Bearbeitet VC-S3-front-cutout
<
>
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top