TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pro-Ject Debut Carbon bliver endnu bedre

Pladespilleren koster ikke alverden og lover bedre lyd.

I den absolutte budgetklasse, dvs. under 2.000 kroner, er det svært at finde pladespillere, der lyder særlig godt. Som regel skyldes det lemfældig kvalitet, en dårlig pickup og for lidt isolering mod resonanser og vibrationer.

Hvis man lægger lidt flere penge i potten, får man straks meget bedre isolering og lyd, som vi fandt ud af i vores test af budgetvenlige pladespillere i 2018.

(Foto: Pro-Ject)

Siden da har vi testet mange grammofoner i alle prisklasser, og snart skal vi teste Pro-Jects nye Debut Carbon Evo. Som navnet afslører, er det en videreudvikling (Evolution) af den originale Debut, som vi testede så langt tilbage som i 2012 (før Lyd & Billede begyndte at komme på dansk, red.).

Den nye version fås i flere farver eller i valnøddefinér, og pladespilleren har en polstret TPE-pladetallerken på 1,7 kg, tre justérbare fødder i metal samt en tonearm betrukket med kulfiber for større stivhed uden at øge massen for meget.

Motorophænget er forbedret og skal dæmpe vibrationer endnu bedre end før, og det giver også mere stabil hastighed, som i øvrigt styres elektronisk med en omskifter mellem 33 1/3 og 45 omdrejninger i minuttet.

(Foto: Pro-Ject)

Pro-Ject Debut Carbon Evo leveres med en præmonteret Ortofon 2M Red MM-pickup, som er en god tak op i lydkvalitet sammenlignet med, hvad der er almindeligt i denne klasse. De nærmeste konkurrenter i samme klasse er Reloop Turn3 og NAD C558.

Pladespilleren kommer i salg til efteråret til en anslået pris af 500 euro, eller ca. 3.700 kroner, og leveres med separat kabel med forgyldte RCA-stik.

(Foto: Pro-Ject)

 

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.