Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Pro-Ject Automat A1 pladespiller

Pro-Ject Automat A1 startes og stoppes med én knap.

Skrevet af / 07/02/2022 - 21:05
Pro-Ject Automat A1 pladespiller

Den kommende Pro-Ject Automat A1 bliver den første fuldautomatiske pladespiller fra Pro-Ject, men fokus er ikke kun på brugervenlighed; lyden er også vigtig, ifølge dem selv.

Det har nemlig været sådan, at fuldautomatiske pladespillere er blevet set ned på af audiofile, som foretrækker at betjene alt selv. Tonearme, der løftes og flyttes af elektromotorer og mekanik, er nemlig en kilde til støj og spektakel, som man helst vil undgå.

Men automatikken på denne pladespiller er fuldstændig sat ud af spil, så snart grammofonen er startet, og armen har sænket nålen ned i rillen. Den kobles ud og træder ikke ind igen, før armen når enden af pladesiden, og på den måde mener Pro-Ject, at lyden ikke bliver påvirket.

A1 ProJect Automat Tonearm 1 989x1482 1
(Foto: Pro-Ject)

Automat A1 er faktisk Pro-Jects første fuldautomatiske pladespiller, og den har fået sin automatik fra velrenommerede Dual i Tyskland, som har lavet automatiske pladespillere i årtier.

Det eneste, man skal gøre, er at sætte LP’en på, tjekke, at hastighedsvælgeren er i den rigtige position, og flytte skydeknappen for at starte. Så svinger armen til begyndelsen af pladen og sænker nålen ned i rillen.

A1 ProJect Automat StartStop 989x660 1 A1 ProJect Automat Pulley 989x660 1 A1 ProJect Automat Tonearm 2 989x477 1
<
>
(Foto: Pro-Ject)

Pladespilleren er remdrevet og leveres med en Ortofon MM-pickup, en aluminiumtallerken og et sæt Pro-Ject Connect It E-kabler. Den har et indbygget phono-trin, som man kan koble fra med en knap på bagsiden, hvis man allerede har en phono-indgang på forstærkeren.

Læs også Dynamisk og raffineret vinylklang Pro-Ject har opgraderet retro-pladespilleren The Classic og skabt et af de bedste køb i klassen.

Pro-Ject Automat A1 er prissat til budgetvenlige 400 euro, eller ca. 3.000 kroner, og er allerede på vej ud i butikkerne.

A1 ProJect Automat Cartridge A1 ProJect Automat 6 scaled 1
<
>
(Foto: Pro-Ject)
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

MQA er ikke død - købes af Lenbrook

Denon laver en pladespiller igen

Nye tonearme til pladespillere

Kan du se, hvad der er nyt?

Slank og prisbillig forstærker fra Marantz

Billig pladespiller med indbygget højttaler

Lyd & Billede
Scroll to Top