TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pro-Ject Automat A1 pladespiller

Pro-Ject Automat A1 startes og stoppes med én knap.

forfatter
Publiceret 07/02/2022 - 21:05

Den kommende Pro-Ject Automat A1 bliver den første fuldautomatiske pladespiller fra Pro-Ject, men fokus er ikke kun på brugervenlighed; lyden er også vigtig, ifølge dem selv.

Det har nemlig været sådan, at fuldautomatiske pladespillere er blevet set ned på af audiofile, som foretrækker at betjene alt selv. Tonearme, der løftes og flyttes af elektromotorer og mekanik, er nemlig en kilde til støj og spektakel, som man helst vil undgå.

Men automatikken på denne pladespiller er fuldstændig sat ud af spil, så snart grammofonen er startet, og armen har sænket nålen ned i rillen. Den kobles ud og træder ikke ind igen, før armen når enden af pladesiden, og på den måde mener Pro-Ject, at lyden ikke bliver påvirket.

A1 ProJect Automat Tonearm 1 989x1482 1
(Foto: Pro-Ject)

Automat A1 er faktisk Pro-Jects første fuldautomatiske pladespiller, og den har fået sin automatik fra velrenommerede Dual i Tyskland, som har lavet automatiske pladespillere i årtier.

Det eneste, man skal gøre, er at sætte LP’en på, tjekke, at hastighedsvælgeren er i den rigtige position, og flytte skydeknappen for at starte. Så svinger armen til begyndelsen af pladen og sænker nålen ned i rillen.

A1 ProJect Automat StartStop 989x660 1 A1 ProJect Automat Pulley 989x660 1 A1 ProJect Automat Tonearm 2 989x477 1
<
>
(Foto: Pro-Ject)

Pladespilleren er remdrevet og leveres med en Ortofon MM-pickup, en aluminiumtallerken og et sæt Pro-Ject Connect It E-kabler. Den har et indbygget phono-trin, som man kan koble fra med en knap på bagsiden, hvis man allerede har en phono-indgang på forstærkeren.

Læs også Dynamisk og raffineret vinylklang Pro-Ject har opgraderet retro-pladespilleren The Classic og skabt et af de bedste køb i klassen.

Pro-Ject Automat A1 er prissat til budgetvenlige 400 euro, eller ca. 3.000 kroner, og er allerede på vej ud i butikkerne.

A1 ProJect Automat Cartridge A1 ProJect Automat 6 scaled 1
<
>
(Foto: Pro-Ject)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End 2022: Nye forstærkere og CD-spiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend