TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Pioneer satser på to kanaler

Jagten på musikoplevelser er ikke ovre, når Pioneer kommer med fem forstærkere og tre stereo SACD-afspillere.

forfatter
Publiceret 22/05/2012 - 10:06

De nye komponenter udvider Pioneers stereolinje efter introduktionen af netværksafspilleren N-50 og N-30 i december sidste år. Begge med Apple AirPlay og streaming af flere musikformater, også højopløst 24-bit/192kHz kvalitet.

De nye stereokomponenter matcher udseendemæssigt de to netværksafspillere. Vælg mellem hele fem integrerede forstærkere, med A-70 som troner på toppen og A-10 som indstigningsmodellen. CD-afspillere, eller rettere sagt SACD-afspillere (Super Audio CD), er der tre af: PD-50, PD-30 og PD-10. Pioneer lover åben og detaljeret lydgengivelse fra samtlige produkter.

Air Studios
De nye forstærkere og Super Audio CD-afspillerne, såvel som de tidligere lancerede netværksafspillere, er udviklet til at yde i perfekt harmoni og skabe en lydoplevelse tro mod originalen, siger Philippe Coppens, teknologi- og produktinformationschef hos Pioneer Europe i en pressemeddelelse og fortsætter:
Topmodellen A-70 forstærkeren er tonalt justeret i henhold til nøjagtige professionelle standarder af de internationalt anderkendte Air Studios i London. Kvalitetsstemplet fra Air Studios er ikke bare bevis på den ekstraordinære ingeniørkundskab, som er gået ind i disse lydprodukter, men også på den exceptionelle høje kvalitet på deres håndværk og nøje udvalgte elektroniske komponenter.

Forstærkerne
Det kan virke som om det er high-end produkter, vi taler om her, men den dyreste forstærker A-70 vil koste et stykke under 10.000 kroner, og derfra går det nedad helt til A-10, som koster et par tusind.

I A-70 og A-50 har Pioneer valgt klasse D-forstærkning. Desuden har A-70 fået indenbords digitalkonvertering af typen 32-bit/192kHz (SABRE 32) med tilhørende asynkron USB-indgang for at give bedst mulig lyd fra PC eller Mac. Separate, skærmede transformatorer for henholdsvis for- og effektforstærkertrinnet er også på plads.

A-30, A-20 og A-10 er alle af normal klasse AB. Ikke fuldt så effektiv drift som klasse D, men nemmere og billigere at få til at lyde godt. Mens vi ikke har fået effekten at vide på hverken A-70 eller A-50, har Pioneer opgivet A-30 til 2 x 70 watt, mens både A-20 og A-10 skal yde 2 x 50 watt.

Alle forstærkerne har pladespillerindgang til MM-pickup, mens A-70 også støtter MC-pick-up´er. Med undtagelse af de billigste produkter (A-10 forstærker og PD-10 SACD-afspilleren) har alle produkterne aluminiumskabinet.

(SA)CD-afspillerne
SACD-afspilleren PD-50 har fået dobbelt strømforsyning for at separere den analoge og digitale kreds. Herudover har den opsampling til 32-bit for at få skubbe støjen længst mulig væk fra lydsignalet. PD-30 og PD-10 er noget enklere.

PD-10 har en USB-indgang i front til MP3- og WMA-afspilning fra memorystick eller harddisk, mens PD-50 og PD-30 desuden har fuld støtte for iPhone, iPad og iPod. PD-50 har også egen koaksial og optisk digitalindgang, skulle du ønske bedre konvertering for eksempel fra din Squeezebox, Sonos, spilkonsol eller tv-dekoder.

Tilgængelighed
A-30 kommer nu, efterfulgt af A-20 og A-10 i juni. A-70 og A-50 kommer i september. SACD-afspillerne PD-30 og PD-10 kommer i juli, mens PD-50 kommer i september.

Pioneer.dk

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ny mellemklasse-integreret fra NAD NAD holder snigpremiere på München-messen med en "hybriddigital" forstærker, der ligner et godt mellemklasse-køb.
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend