Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ortofon 2M Premounted klar til brug

Færdigmonteret pickup

Skrevet af / 06/04/2023 - 14:00
Ortofon 2M Premounted klar til brug

Som vi har sagt mange gange før, er en ny pickup den næstmest betydningsfulde opgradering, du kan lave til en pladespiller. Man kan selvfølgelig nøjes med at udskifte nålen, men det giver ikke den samme lydforbedring, som en ny pickup helt givet vil gøre.

Der er kun ét problem med en ny pickup: Den kan være svær at montere korrekt. I værste fald risikerer du at beskadige noget, såsom at bøje nålearmen, og så er løbet kørt.

Den bedste løsning er at få monteret en ny pickup i butikken, hvor de er købt, men Ortofon har en praktisk løsning til dem, der synes, det er lidt besværligt at pakke pladespilleren sammen, og tage den med ned til forhandleren.

De lancerede for nylig Ortofon 2M Premounted, som er en færdigmonteret pickup i 2M-serien, leveret i et Ortofon SH-4 pickup-hus.

Ortofon 2M Black Premounted

Hele 2M-serien med MM-pickupper er tilgængelig færdigmonteret i pickup-hus, og tilpasset s-formede tonearme med SME-fatning.

Det gælder også 2M 78 til 78-plader, og 2M Mono. Hele resten af serien, fra indgangsmodellen 2M Red til flagskibet 2M LVB 250, leveres færdigmonteret og klar til brug.

2M LVB 250

Pickupperne leveres med skruer og en lille skruetrækker, men fra 2M Bronze og opefter medfølger der også en basal nåletrykvægt fra Ortofon.

Det eneste du skal gøre, når du sætter pickupperne på armen, er at justere modvægten til den angivne værdi, og indstille antiskating til det samme tal som nåletrykket. For 2M-serien er tallet 1,8 gram, bortset fra 2M Bronze og Black, som skal have 1,5 gram tryk, og LVB 250, som skal have 1,6 gram. Alle pickupper er tilpasset Baerwald-kurven, så der opnås korrekt sporingsvinkel.

2M Blue

I 2M-serien kan du faktisk opgradere pickuppen ved at skifte til en nål med en bedre nålearm og skarpere slibning. En 2M Red kan opgraderes til en 2M Blue blot ved at udskifte nålen til en blå. På samme måde kan en bronze opgraderes til sort.

2M Mono

78- og Mono-versionen kan bruge begges nåle.

2M Premounted er lidt dyrere, da den leveres færdigmonteret i pickuphus, men rigtig meget mere enkel og dejlig at bruge.

Bemærk at 2M Premounted ikke passer med alle tonearme, selv om de har SME-fatning. Er du i tvivl, spørg din nærmeste forhandler.

2M Bronze

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Ortofon 2M Premounted klar til brug”

  1. Hvis man er istand til at bøje en sme-arm, vil jeg sige man skal holde fingrene væk fra AL teknik!!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

NAD-integreret lover toplyd til budgetpris

FiiO på vej med nye produkter

Lyd & Billede
Scroll to Top