Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ortofon 2M Premounted klar til brug

Færdigmonteret pickup

Skrevet af / 06/04/2023 - 14:00
Ortofon 2M Premounted klar til brug

Som vi har sagt mange gange før, er en ny pickup den næstmest betydningsfulde opgradering, du kan lave til en pladespiller. Man kan selvfølgelig nøjes med at udskifte nålen, men det giver ikke den samme lydforbedring, som en ny pickup helt givet vil gøre.

Der er kun ét problem med en ny pickup: Den kan være svær at montere korrekt. I værste fald risikerer du at beskadige noget, såsom at bøje nålearmen, og så er løbet kørt.

Den bedste løsning er at få monteret en ny pickup i butikken, hvor de er købt, men Ortofon har en praktisk løsning til dem, der synes, det er lidt besværligt at pakke pladespilleren sammen, og tage den med ned til forhandleren.

De lancerede for nylig Ortofon 2M Premounted, som er en færdigmonteret pickup i 2M-serien, leveret i et Ortofon SH-4 pickup-hus.

blank
Ortofon 2M Black Premounted

Hele 2M-serien med MM-pickupper er tilgængelig færdigmonteret i pickup-hus, og tilpasset s-formede tonearme med SME-fatning.

Det gælder også 2M 78 til 78-plader, og 2M Mono. Hele resten af serien, fra indgangsmodellen 2M Red til flagskibet 2M LVB 250, leveres færdigmonteret og klar til brug.

blank
2M LVB 250

Pickupperne leveres med skruer og en lille skruetrækker, men fra 2M Bronze og opefter medfølger der også en basal nåletrykvægt fra Ortofon.

Det eneste du skal gøre, når du sætter pickupperne på armen, er at justere modvægten til den angivne værdi, og indstille antiskating til det samme tal som nåletrykket. For 2M-serien er tallet 1,8 gram, bortset fra 2M Bronze og Black, som skal have 1,5 gram tryk, og LVB 250, som skal have 1,6 gram. Alle pickupper er tilpasset Baerwald-kurven, så der opnås korrekt sporingsvinkel.

blank
2M Blue

I 2M-serien kan du faktisk opgradere pickuppen ved at skifte til en nål med en bedre nålearm og skarpere slibning. En 2M Red kan opgraderes til en 2M Blue blot ved at udskifte nålen til en blå. På samme måde kan en bronze opgraderes til sort.

blank
2M Mono

78- og Mono-versionen kan bruge begges nåle.

2M Premounted er lidt dyrere, da den leveres færdigmonteret i pickuphus, men rigtig meget mere enkel og dejlig at bruge.

Bemærk at 2M Premounted ikke passer med alle tonearme, selv om de har SME-fatning. Er du i tvivl, spørg din nærmeste forhandler.

blank
2M Bronze

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

1 kommentar til “Ortofon 2M Premounted klar til brug”

 1. Hvis man er istand til at bøje en sme-arm, vil jeg sige man skal holde fingrene væk fra AL teknik!!

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  83 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top