TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Opsigtsvækkende grammofon

Rega RP8 er absolut ikke som andre pladespillere, og i hvert fald ikke som andre Rega-spillere. Tjek den ud!

forfatter
Publiceret 30/10/2012 - 11:56

Ved siden af Linn, Dual og Thorens er der få, der er så kendte for pladespillere som engelske Rega. De har nærmest specialiseret sig i at lave enkle, vellydende spillere for de fleste mennesker.

Men de har også dyrere spillere som P9 til drøje 28.000 kroner, og nu dukker snart endnu en op. RP8 skal den hedde. Og således ser den ud med støvlåget på.

Tilsyneladende som en hvilken som helst sort pladespiller, men RP8 er unik på flere måder. Det er en spiller med to chassiser. Et inderchassis, som ser skåret ud, i magnesium og fenol, som er meget stift og samtidig let.

På over- og undersiden er der monteret forstærkninger, som også har en dæmpende effekt, og her sidder også den nye RB808-arm, lejret og den remdrevne indertallerken. Det ydre chassis er totalt frakoblet inderchassiset, og er der strengt taget bare for at have et sted at hængsle støvlåget.

Man kan faktisk godt kun bruge inderchassiset, hvis man ønsker det, og ikke behøver støvlåget.

Spilleren leveres med RB808, som er en ny håndbygget tonearm med tilpasset kabling, meget små tolerancer i ophænget og høj stivhed i armrøret.

RP8 leveres med Regas separate TTPSU strømforsyning med 33 1/3 og 45 rpm hastighedsskifter, som driver en vibrationsløs 24V motor.

Rega er gået bort fra de keramiske tallerkener, og i RP8 bruges der en tredelt glastallerken, med størstedelen af massen mod yderkanten for jævnest mulig rotationshastighed.

Rega RP8 kan leveres uden pickup eller med Regas fine Apheta MC-pickup monteret.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Tre budgetvenlige pladespillere fra Pro-Ject Pro-Ject E1 kommer bl.a. i en version med Bluetooth.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend