Search
Generic filters

Nyt fra Chord

Chord Electronics lancerer nye forstærkere.

Chord Electronics har altid scoret højt i vores tests, så der er ingen grund til at betvivle kvaliteten af de nye forstærkere i Ultima-serien.

Chord har eksisteret siden 1989 og har altid lavet elektronik med et design, der tydeligt skiller sig ud fra normalen. Men de er også gået deres egne veje på den tekniske side med egenudviklet og prisbelønnet teknologi, og de nye modeller i Ultima-serien er ikke nogen undtagelse.

(Foto: Chord Electronics)

Den nye forforstærker ved navn Ultima Pre 2 er en ren linjeforstærker med fuldt balanceret kredsløb og et ekstremt lavt støjniveau med et opgivet signal/støj-forhold under 130 dB.

De forskellige indgange har individuel justering af indgangsniveau, og Ultima Pre 2 har både balancerede og ubalancerede indgange bagpå samt en dedikeret hovedtelefonforstærker med udgange foran.

(Foto: Chord Electronics)

Den har også motoriseret Blue Velvet ALPS volumenregulering, som ifølge pressemeddelelsen skal give lineær ydelse (?) uanset lydstyrke.

Forforstærkeren er tilpasset designet på de nye effektforstærkere Ultima 5 og 6.

Begge disse er stereo-effektforstærkere med fuldt balancerede kredsløb, hvor effekten er den mest åbenlyse forskel. Ultima 6 er en 2 x 180 watt effektforstærker med 32 MOSFET-udgangstransistorer, mens den 2 x 300 watt kraftige Ultima 5 anvender 64 MOSFET-udgangstransistorer.

(Foto: Chord Electronics)

Chords forstærkere er kendt for deres ekstreme hurtighed, og disse to skal desuden have massive strømreserver, hvilket burde betyde hørbare referencekvaliteter, selv med tungtdrevne højttalere.

Cirkapriser

 • Ultima Pre 2: 120.000 kr.
 • Ultima 6: 60.000 kr.
 • Ultima 5: 90.000 kr.
(Foto: Chord Electronics)
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Efter at Bose måtte trække de første Sleepbuds tilbage på grund af problemer med batterierne, er der nye hørepropper på vej.
  Halo styrer dit B&O-anlæg med Bluetooth eller Wi-Fi.
  Amazon-ejede Ring har lanceret Always Home Cam, der har en helt unik egenskab: Det er en flyvende minidrone, der selv patruljerer dit hjem.
  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder

  Vera Audio P400/1000

  Vejl.pris 23000 kr Når sandheden skal frem

  Electrocompaniet ECI 80D

  Vejl.pris 18967 kr Varm og dejlig klang

  NAD M33

  Vejl.pris 36999 kr Sjov, klog og stærk
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.