TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nye receivere fra Yamaha

Den nye 75-serie er på vej. Seks modeller lanceres, den ene med DAB-radio.

forfatter
Publiceret 13/03/2013 - 14:51

Alle de nye modeller bruger diskret forstærkning frem for billige hybrid-chips.

Alle, bortset fra den billigste, har HDMI-indgange med MHL-kompatibilitet for visning af HD-video fra smartphone og tablet med Android operativsystem. De to dyreste, RX-V675 og RX-V75, har et sådan stik i front, mens de øvrige må tilsluttes på bagsiden af receiveren.

Netværk
Den billigste receiver er også den eneste, som ikke har netværkstilslutning med støtte for streaming af musik og video via DLNA. Alle de andre har det og har også indbygget støtte for AirPlay fra Apple-enheder. Topmodellen i serien, RX-V775, har også medfølgende Wi-Fi adapter, YWA-10, som ellers koster 600 kroner. Den er kompatibel med alle modeller, som har netværksstøtte. Behøver du ikke trådløs netværkstilslutning, kan du alternativt købe og tilslutte bluetooth-adapteren YBA-11, som gør, at du kan afspille din musik direkte fra mobiltelefonen, hvis den har bluetooth. Noget næsten alle har.

Wi-Fi adapteren YWA-10 følger med den dyreste receiver og giver trådløs netværksadgang. Til andre modeller er den ekstraudstyr.
Wi-Fi adapteren YWA-10 følger med den dyreste receiver og giver trådløs netværksadgang. Til andre modeller er den ekstraudstyr.

DAB-radio
Nu da det er bestemt, at det analoge FM-bånd efterhånden skal slukkes, er det smart med alternativer. Alle de netværkskompatible receivere fra Yamaha er fremtidssikrede med internetradio. Skulle du alligevel ønske DAB-radio, er det RX-V500D, som gælder. Bortset fra at den har DAB, er den ellers identisk med RX-V475.

Spotify
Der har længe været tale om, at Yamahas receivere skal have en opgradering, således at de får Spotify-støtte direkte indbygget i menusystemet. Dette fra og med 73-serien. Sidst vi talte med importøren, var det udsat til marts. Well, nu er det marts, og stadig er der ikke bekræftet nogen dato for det. Vi havde håbet, at det i det mindste ville komme med annonceringen af 75-serien, men vi må bevæbne os med yderligere tålmodighed. Det er Spotify selv, som angiveligt skal være bremsen på det, da de er i processen med at ombygge deres system. Yamaha vil ikke få Spotify–støtte før det nye system er oppe at køre. De mærker, som allerede har Spotify-støtte, vil naturligvis nok ikke miste det, før systemet rulles ud.

Alle fem modeller støtter både 3D og 4K Ultra HD passthrough. Lydreturkanal på HDMI-udgangen er på plads, således at lyden fra tv´et kobles til anlægget uden behov for et ekstra kabel.

Scene-indstillinger
Fjernbetjeningen til samtlige modeller har såkaldt Scene-knapper, som kan have hver sin række af forhåndsindstillinger. Dermed kan du nemt lave egne indstillinger til for eksempel film, tv, musik og spilkonsol.

Ønsker du bedre kontrol over din receiver, downloader du app´en AV Controller til smartphone eller tablet.

DSP
Endvidere har receiverne så mange lydmodi (DSP), som kun Yamaha har, således at du kan finde din favorit til forskellige situationer. Hvis du af en eller anden mærkelig grund vil føle, at du sidder i en gjaldende koncertsal, er det muligt, eller hvis du ser sport på tv og ønsker at føle, at du sidder på stadion med kommentatoren på højttaleranlægget omkring dig. Leg dig frem!

Automatisk højttalerkalibrering med rumkorrektion gøres ved hjælp af Yamahas YPAO-system, målemikrofon medfølger.

Opgivet effekt (6 ohm, 1 kHz, 1 kanal):
RX-V375 5 x 100 W
RX-V475 5 x 115 W
RX-V500D 5 x 115 W
RX-V575 7 x 115 W
RX-V675 7 x 150 W
RX-V775 7 x 160 W

Danske priser kommer vi tilbage til, men i USA varierer de fra 300 dollar (ca. 1.700 kroner) for RX-V375 til 850 dollar for RX-V775. Vi kan nok regne med en dollarpris op imod 7-8 kroner efter fragt, told og moms er lagt til.

Receiverne kommer inden sommeren.

www.yamha.dk

 

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend