TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
NYHED

Ny serie Gryphon-forstærkere

Danske Gryphon Audio viser en ny serie frem på high-end-showet i Hongkong.

Den nye Essence-serie kommer ikke i salg før begyndelsen af 2020, så indtil videre må vi nøjes med at kigge. Men som kendere vil lægge mærke til, har Gryphon nedtonet det karakteristiske design på Essence-serien: Glatte, matte sortanodiserede overflader, ingen knapper eller potmetre, kun køleribber og et V-formet panel midt på fronterne.

(Foto: Gryphon Audio)

Effektforstærkeren i serien fås i to versioner, mono og stereo, og begge er rene klasse A-forstærkere. Det vil sige, at de ikke producerer switching-støj, fordi udgangstransistorerne kører med højere tomgangsstrøm, hvilket gør transistor-switching overflødigt.

(Foto: Gryphon Audio)

Klasse A-drift er strømkrævende og ikke særlig effektivt. Det udvikler også meget varme – derfor de massive køleribber på forstærkerne.

Men Gryphon mener, at de i høj grad har løst problemet med effektspild med noget, de kalder Green Bias. I praksis giver det brugeren mulighed for selv at programmere mængden af klasse A-drift – for at få et lavere strømforbrug – ved at indtaste, hvor meget effekt der kræves for at drive højttalerne i forhold til rummet, følsomheden og det ønskede lydtryk.

Green Bias kan også køres helt automatisk.

(Foto: Gryphon Audio)

Monoudgangen leverer 50 watt effekt og anvender begge kanalers kondensatorbanker på i alt 880.000 μF, mens stereoudgaven leverer 50 watt pr. kanal med 440.000 μF til hver. Forstærkere anvender 40 bipolare udgangstransistorer pr. kanal, 80 i alt for monokonfigurationen.

Der kommer selvfølgelig også en Essence-forforstærker samtidig med klasse A-effektforstærkeren. Det er her, man styrer Green Bias til Essence-effektforstærkeren, og det er muligt at installere enten et DAC-modul eller et MM/MC phono-trin.

(Foto: Gryphon Audio)

Forforstærkeren kører faktisk også i klasse A, og som Gryphon siger: Renere lyd får du ikke.

De opgivne priser er:

Essence Preamplifier: 12.800 euro

Essence Power Amplifier: 16.800 euro

(Foto: Gryphon Audio)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.