TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny reference netværksafspiller fra Chord

Chord Electronics lancerer netværksafspilleren DSX1000. En dyr djævel, som har sit at leve op til.

forfatter
Publiceret 10/12/2012 - 12:03

Nu, hvor ingen længere køber cd´er, er det kun ret og rimeligt, at vi får ordentlige produkter til at streame vores digitale musiksamling. Og få gør det vel så godt som Chord i denne disciplin, nemlig med netværksafspilleren DSX1000, som placerer sig i High-end klassen med stort H.

Prisen på DSX1000 starter nemlig på 7.500 engelske pund, som oversat til danske kroner bliver 75.000 eller endda endnu mere, når fragt skal lægges på.

Digital præcision
Den nye netværksafspiller har samme digitale opbygning som flagskibskonverteren QBD76 HDSD og cd-afspilleren Red Reference MkII. Streamingsslusen er direkte koblet til DAC-sensoren og alt af indkommende data re-clockes for at fjerne jitter. Sagt mindre teknisk er afspilleren lavet for at lave det absolut bedste ud af den digitale musiksamling, således at alle nuller og ettaller i det digitale signal ikke bare overføres komplet, men også til rette tid. Og med absolut lavest mulig forvrængning i oversættelsen til analog strøm.

Analog volumenkontrol
En fiffig detalje er, at DSX1000 har analog volumenkontrol, den samme som sidder i high-end forstærkeren CPA8000, som gør, at afspilleren kan kobles direkte i en effektforstærker eller et par aktive højttalere og dermed give et langt blæs i hele forforstærkeren.

Ønsker du alligevel at benytte dig af din egen forforstærker, eller vil tilslutte DSX1000 til en integreret forstærker, kan også udgange med fast lydniveau benyttes. Afspillerne har både balanceret XLR og ubalanceret RCA udgange, således at den kan bruges med alle mulige forstærkere.

Chord DSX1000 er også tilgængelig i sort nikkeludførelse.

Formater
Af musikformater støtter afspilleren MP3, WMA, WMA, WAV, AAC, Ogg Vorbis, Apple Lossless og tabsfrit FLAC-format op til 24-bit/192 kHz. De fleste formater altså.

Styr afspilleren via medfølgende fjernbetjening og se information om musikken i afspillerens display. Eller brug en af de mange fjernbetjeningsapps til smartphone elle tablet som findes. Produktet er nemlig såkaldt UPnP-kompatibelt (Universal Plug´n´Play). Vi kan blandt andet anbefale Linns app Kinsky.

Chord lover desuden at komme med en egen specialversion af app´en Songbook, som snart bliver tilgængelig for bærbare Apple-produkter, mens en Android-version er planlagt senere. Intet ord om Windows.

Pris
DSX1000 koster som nævnt 7.500 engelske pund i standard udførelse, eller nikkelbelagt for 330 pund ekstra. Vi regner med, at du kan gange dette med 10-12 for at finde dansk pris, når produktet eventuelt bliver tilgængeligt i Danmark.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend