TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny reference fra Audio Research

På den nye reference 6 er det ikke kun udseendet, der er nyt. Den rørbaserede forforstærker er også billigere end topmodellen.

Siden Audio Research kom ind under paraplyen i Fine Sounds Group (Wadia, Sumiko, Sonus faber, McIntosh), har de forfrisket vores tilværelse med det fænomenale Galileo-sæt (GS) med en forforstærker og en 2 x 150 W effektforstærker. Begge på rør, selvfølgelig, da rør er Audio Researchs raison d’etre.

I et kommende nummer vil vi også teste den integrerede forstærker 2 x 75 W fra samme serie, så bliv her på kanalen!

Men tilbage til Reference 6. Forforstærkeren har fået det samme opdaterede design som GS-serien, og det meste af indmaden er forbedret i forhold til den tidligere reference 5 SE til 124.000 kroner. Og ligesom denne er der tale om en ren linieforstærker. Uden digitalkonverter eller pladespillerindgang.

Nyheden, som skulle være i butikkerne i november 2015 til omtrent samme pris som forgængeren, har seks 6H30-radiorør til signalbehandling (5 SE havde fire stk.), og i strømforsyningen finder man rørene 6550WE og 6H30P – til information for de, der er ivrige efter at vide den slags.

Audio Research siger, at de har formået at sænke støjgulvet betydeligt, og reducere forvrængning, forbedre kanalseparation og frekvensgang, hvilket skulle give endnu bedre lydkvalitet end Ref 5 SE.

High-performance audio

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.