Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio

Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.

Skrevet af / 22/09/2022 - 09:50
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio

Monitor Audio er ikke en af ​​de producenter, der fornyer sine højttalere bare for sjovs skyld. Og når der kommer noget nyt, handler det som regel om vigtige ændringer, ikke bare en ny farve eller lignende. De nye flagskibsmodeller i Platinum 3G-serien er et rigtig godt eksempel!

Topklasseserien fra den britiske producent har været ganske stabil i en årrække, men tredje generation har fået et komplet redesign, i anledning af den britiske producents 50 års jubilæum.

Den nye serie består af fire modeller, og siges at være en fryd for både øjne og ører. Det manglede selvfølgelig også bare! Men Monitor Audio har også et ekstremt godt ry at værne om, både hvad angår byggekvalitet og lydkvalitet – baseret på tidligere test af sine forgængere.

 

Monitor Audio Platinum 3G

Platinum 3G-serien egner sig både til stereo og multikanals-lydsystem, og består af kompakthøjttaleren Platinum 100 3G, den mellemstore gulvhøjttaleren Platinum 200 3G, samt den store gulvmodel Platinum 300 3G. De får desuden selskab af centerhøjttaleren Platinum 250 3G.

MA_Platinum_100_Key_Ebony-989x668 MA_Platinum_200_Key_White-989x660 MA_Platinum_300_Key_Black-989x660
<
>
Monitor Audio Platinum 100 3G (Foto: Producenten)

Opgraderede højttalerenheder

Blandt de vigtigste nyheder i Platinum 3G-serien er den specialudviklede diskantenhed MPD III. Den blev oprindelig udviklet til koncepthøjttaleren Concept 50, som blev demonstreret under high-end messen i München tidligere i år. Den særegne diskantenhed bruger en “waveguide”-tragt til at kontrollere spredningen af ​​diskantfrekvenserne, og formodes at give en markant forbedring i både følsomhed og den samlede lydoplevelse.

Læs også Spektakulært fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum med et par højttalere ud over det sædvanlige.

Lidt længere nede – i mellemtone og bas – bruger Platinum-serien en let, men superstærk trelagsenhed (RDT III) bestående af kulfiber og keramisk belagt aluminium. Dette er en variant Monitor Audio tidligere har haft stor succes med, og den nye version har blandt andet en optimeret affjedring og stærkere Neodymium-magneter, som skulle give lavere forvrængning. Producenten har også arbejdet flittigt med delefiltrene for at opnå en bred frekvensgang, så ligelig en spredning som muligt, og samtidig optimal timing mellem de enkelte enheder.

Byggekvaliteten virker lovende med en buet frontplade, der reducerer diffraktion, og tre luksuriøse finish’er at vælge imellem (Piano Ebony, Piano Black og Pure White Satin). Gulvmodellerne kommer med solide fødder, der sikrer god forankring til underlaget.

De gulvstående modeller Platinum 200 3G og Platinum 300 3G er også begge tre-vejs modeller med dedikerede mellemtone- og basenheder. At dømme ud fra prisleje og specifikationer, kunne disse nok være interessante udfordrere til blandt andet Nova-serien fra Sonus Faber!

Læs også Topspillende italiensk håndværk Ud med den gamle referencehøjttaler og ind med en ny fra den nye generation af Sonus fabers Olympica-serie.
Platinum 3G-serien, her vist i Ebony finish. (Foto: Producenten)

Pris og tilgængelighed

De vejledende danske priser ser således ud:

Platinum 300 3G – 105.000,- / sæt.
Platinum 200 3G – 82.000,- / sæt.
Platinum 100 3G – 41.000,- / sæt.
Platinum C250 3G – 36.000,- /stk.

Platinum 3G-serien i ibenholt og sort højglans er tilgængelig fra december. Modeller i hvid finish forventes i foråret 2023.

Forhandler: Soundgarden

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

Scroll to Top