TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Ny HEX NOS DAC

Alle DAC er ikke ens, hvilket hollandske Metrum Acoustics beviser med sin nye HEX

forfatter
Publiceret 01/03/2013 - 07:49

Der kommer til stadighed nye DAC på markedet, og de fleste er opbygget af kredse fra AKM, Burr Brown, TI, Crystal eller Wolfson. Men Metrum Acoustics i Holland går andre veje og har fremstillet en moderne DAC efter NOS princippet.

NOS DAC adskiller sig principielt fra andre DAC ved ikke at oversample signalet. Det betyder, at det er de rene digitale bit, der omsættes direkte til analog lyd i DAC’en uden anvendelse af lavepasfilter. Det betyder, siger man fra Metrum, hurtigere impulsrespons og mindre fasefejl og ganske enkelt den direkte vej til naturlig lyd.

Metrum har brugt det binære talsystem til at navngive sine DAC’s alt efter antallet af konvertere de er bestykket med. Således kom den første DAC til at hedde QUAD, den næste til at hedde Octave og nu er turen kommet til den helt nye HEX med balanceret udgang.

I forhold til Octave er Hex blevet forbedret på flere områder. Antallet af højhastigheds d/a chip er fordoblet til 16 og den arbejder i fuldt balanceret tilstand også via de ubalancerede udgange. Højre og venstre kanal er fuldstændig galvanisk adskilt, der er tre strømforsyninger med hver sin ringkernetransformator for hhv. digital, analog og signalkredsløb. Den er forsynet med BNC coaxial, RCA coaxial og to optiske indgange samt mulighed for tilvalg af USB og AES/EBU via tilvalgs indgangsmoduler.

Alle indgange kan håndtere digitale signaler på op til 24 bit/192 kHz med undtagelse af toslink, der klare op til 24/96. Der er udgange for både balanceret og ubalanceret tilslutning, den ubalancerede udgang kører semibalanceret via en Lundahl 1577 signaltransformator.

www.mindtech.dk

HexInterior

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend