TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny forstærkerserie fra Aavik

Kendte navne bag tre forstærkere i sværvægtsklassen.

forfatter
Publiceret 24/11/2022 - 11:55

Audio Group Denmark er et ret nyt navn på hi-fi-firmanentet, men tydeligvis et, som vi skal lægge mærke til.

Et af firmaerne i gruppen er Aavik, der laver forstærkere i den absolut tunge ende af skalaen. Og de har lige hævet ambitions- og prisniveauet et hak mere.

Det sker med en ny forstærkerserie, kaldet 880. Serien består af I-880, der er en integreret forstærker, forforstærkeren C-880, og P-880, der er en effektforstærker.

Det er indtil videre lidt sparsomt med hårde tekniske data i pressematerialet, og 880-serien er heller ikke at finde på firmaets hjemmeside endnu. Det fremgår dog, at effektdelen skulle levere 2 x 200 watt i ren klasse A. Vel at mærke “samtidig med, at den ikke bruger mere effekt end nødvendigt.” Hvordan det lader sig gøre i praksis, er vi spændte på at se, eftersom klasse A-drift normalt betyder, at der trækkes fuld effekt hele tiden.

Af andre utraditionelle tekniske løsninger fortæller pressematerialet fra Aavik, at der er indbygget analog rumkorrektion i I-880 og C-880 i form af et filter, der skulle fjerne frekvenspukler i basområdet og “tilpasse lydoutput til rummets størrelse.” Forstærkerne har også en analogt filtreret udgang til subwoofer.

Aavik bruger noget, som de kalder “Aktive Teslaspoler” i deres forstærkere. (Foto: Aavik)

Aavik arbejder med noget, som de kalder “Active Tesla Coils,” hvor parvist snoede spoler tilfører analog dithering ved hjælp af modfasesignaler, som skulle forstærke musiksignalet og eliminere baggrundsstøj. Ifølge Aavik.

Anderledes klart er designsproget i den nye forstærkerserie. Og det er der en velkendt grund til. Det er nemlig Flemming Erik Rasmussen, der har stået for den æstetiske formgivning af produkterne, imens Michael Børresen står bag elektronikken. Hvis navnet Flemming Rasmussen virker bekendt, så skyldes det, at han er stifter og tidligere ejer af Gryphon.

De rene linjer skyldes Flemming Erik Rasmussen. Kølepladen virker dog lidt klejn for en forstærker, der skal afgive 2 x 200 watt i klasse A. (Foto: Aavik)

Aavik I-880 er tilgængelig nu, imens C-880 og P-880 skulle være klar i januar. Prisen er den samem for de tre forstærkere: EUR 67.000. Altså en rund halv million danske kroner. Stykket.

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Skriv en kommentar

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Pladespiller helt i top Reloops flagskibspladespiller fortjener en plads hos alle vinylentusiaster, som sætter lydkvaliteten først.
lbpluss
Fuldt hus på Hi-Fi i Aarhus Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.
lbpluss
Den fedeste pladespiller vi har testet Det eneste problem med Audio-Technicas jubilæumspladespiller er, at du ikke kan få fat i den.
Fantastisk velspillende streamingreceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, den ligner en million, og den lyder fænomenalt godt.
lbpluss
Musikstreameren, som spiller alt - og driver dine hovedtelefoner FiiO R7 er en stationær musikstreamer, som kan næsten alt. Takket være Android-operativsystemet.
Følg Lyd & Billede