Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny forstærkerserie fra Aavik

Kendte navne bag tre forstærkere i sværvægtsklassen.

Skrevet af / 24/11/2022 - 11:55
Ny forstærkerserie fra Aavik

Audio Group Denmark er et ret nyt navn på hi-fi-firmanentet, men tydeligvis et, som vi skal lægge mærke til.

Et af firmaerne i gruppen er Aavik, der laver forstærkere i den absolut tunge ende af skalaen. Og de har lige hævet ambitions- og prisniveauet et hak mere.

Det sker med en ny forstærkerserie, kaldet 880. Serien består af I-880, der er en integreret forstærker, forforstærkeren C-880, og P-880, der er en effektforstærker.

Det er indtil videre lidt sparsomt med hårde tekniske data i pressematerialet, og 880-serien er heller ikke at finde på firmaets hjemmeside endnu. Det fremgår dog, at effektdelen skulle levere 2 x 200 watt i ren klasse A. Vel at mærke “samtidig med, at den ikke bruger mere effekt end nødvendigt.” Hvordan det lader sig gøre i praksis, er vi spændte på at se, eftersom klasse A-drift normalt betyder, at der trækkes fuld effekt hele tiden.

Af andre utraditionelle tekniske løsninger fortæller pressematerialet fra Aavik, at der er indbygget analog rumkorrektion i I-880 og C-880 i form af et filter, der skulle fjerne frekvenspukler i basområdet og “tilpasse lydoutput til rummets størrelse.” Forstærkerne har også en analogt filtreret udgang til subwoofer.

Aavik bruger noget, som de kalder “Aktive Teslaspoler” i deres forstærkere. (Foto: Aavik)

Aavik arbejder med noget, som de kalder “Active Tesla Coils,” hvor parvist snoede spoler tilfører analog dithering ved hjælp af modfasesignaler, som skulle forstærke musiksignalet og eliminere baggrundsstøj. Ifølge Aavik.

Anderledes klart er designsproget i den nye forstærkerserie. Og det er der en velkendt grund til. Det er nemlig Flemming Erik Rasmussen, der har stået for den æstetiske formgivning af produkterne, imens Michael Børresen står bag elektronikken. Hvis navnet Flemming Rasmussen virker bekendt, så skyldes det, at han er stifter og tidligere ejer af Gryphon.

De rene linjer skyldes Flemming Erik Rasmussen. Kølepladen virker dog lidt klejn for en forstærker, der skal afgive 2 x 200 watt i klasse A. (Foto: Aavik)

Aavik I-880 er tilgængelig nu, imens C-880 og P-880 skulle være klar i januar. Prisen er den samem for de tre forstærkere: EUR 67.000. Altså en rund halv million danske kroner. Stykket.

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • EFTERÅRS TILBUD
    4 UGER 4 KR

    Fornyes efter 4 uger, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    83 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nyt flagskib fra Rega

Dream-stream fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tabsfrri Bluetooth

Argons bedste bliver bedre

High-end pladespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død - købes af Lenbrook

Lyd & Billede
Scroll to Top