TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
L&B’s JULEKALENDER 2022
Nyhed

Ny forstærkerserie fra Aavik

Kendte navne bag tre forstærkere i sværvægtsklassen.

forfatter
Publiceret 24/11/2022 - 11:55

Audio Group Denmark er et ret nyt navn på hi-fi-firmanentet, men tydeligvis et, som vi skal lægge mærke til.

Et af firmaerne i gruppen er Aavik, der laver forstærkere i den absolut tunge ende af skalaen. Og de har lige hævet ambitions- og prisniveauet et hak mere.

Det sker med en ny forstærkerserie, kaldet 880. Serien består af I-880, der er en integreret forstærker, forforstærkeren C-880, og P-880, der er en effektforstærker.

Det er indtil videre lidt sparsomt med hårde tekniske data i pressematerialet, og 880-serien er heller ikke at finde på firmaets hjemmeside endnu. Det fremgår dog, at effektdelen skulle levere 2 x 200 watt i ren klasse A. Vel at mærke “samtidig med, at den ikke bruger mere effekt end nødvendigt.” Hvordan det lader sig gøre i praksis, er vi spændte på at se, eftersom klasse A-drift normalt betyder, at der trækkes fuld effekt hele tiden.

Af andre utraditionelle tekniske løsninger fortæller pressematerialet fra Aavik, at der er indbygget analog rumkorrektion i I-880 og C-880 i form af et filter, der skulle fjerne frekvenspukler i basområdet og “tilpasse lydoutput til rummets størrelse.” Forstærkerne har også en analogt filtreret udgang til subwoofer.

Aavik bruger noget, som de kalder “Aktive Teslaspoler” i deres forstærkere. (Foto: Aavik)

Aavik arbejder med noget, som de kalder “Active Tesla Coils,” hvor parvist snoede spoler tilfører analog dithering ved hjælp af modfasesignaler, som skulle forstærke musiksignalet og eliminere baggrundsstøj. Ifølge Aavik.

Anderledes klart er designsproget i den nye forstærkerserie. Og det er der en velkendt grund til. Det er nemlig Flemming Erik Rasmussen, der har stået for den æstetiske formgivning af produkterne, imens Michael Børresen står bag elektronikken. Hvis navnet Flemming Rasmussen virker bekendt, så skyldes det, at han er stifter og tidligere ejer af Gryphon.

De rene linjer skyldes Flemming Erik Rasmussen. Kølepladen virker dog lidt klejn for en forstærker, der skal afgive 2 x 200 watt i klasse A. (Foto: Aavik)

Aavik I-880 er tilgængelig nu, imens C-880 og P-880 skulle være klar i januar. Prisen er den samem for de tre forstærkere: EUR 67.000. Altså en rund halv million danske kroner. Stykket.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

4 uger 39kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 800 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv en kommentar

En helt speciel forstærker McIntosh MC451 med Hybrid Drive er et 300 plus 150 watts bæst.
Integreret og trådløs forstærker fra Rotel Har indbygget streaming og DAC.
Konkurrencedygtig pladespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og indbygget phono-trin
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombineret digitalkonverter, forforstærker og hovedtelefonforstærker.
Rega-forstærkeren er blevet 'digital' Rega har hidtil klamret sig til analoge indgange på sine forstærkere. Men nu har de endelig taget skridtet ind i den moderne hverdag.
Ny dansk high end-serie Kendte navne bag tre forstærkere i sværvægtsklassen.
Følg Lyd & Billede