TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny DAC og mange ind- og udgange

McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 19:17

CD-afspillere med vakuumrør er ikke hverdagskost. Luxman og Audio Research har gjort det før, og det samme har Rega, som lavede en lille serie CD-afspillere med rør. Men det hører til sjældenhederne at se rør andre steder end i en forstærker.

Men der er jo også et forstærkerled i en CD-afspiller, og den nye McIntosh MCD12000 har 12AT7- og 12AX7A-rør i signalvejen. Selvfølgelig i den gode lyds tjeneste. Derfor har den også en ottekanals digitalkonverter, baseret på ESS Sabre Pro ES9038PRO, som er en 32 bit ottekanals DAC opdelt i venstre og højre kanal.

DAC’en har ESS’ patenterede Hyperstream II-arkitektur med Time-Domain Jitter Eliminator, som skulle være bedre til at undertrykke jitter-støj, og en specialtilpasset R-kernetransformator, der skal have et lavere støjgulv end normalt.

MCD12000 Back
(Foto: McIntosh)

På bagsiden kan man se, at den har delt signalvej mellem venstre og højre kanal, hvor udgangene er placeret på hver side af alle de digitale indgange. Det digitale og det analoge kredsløb har hver sin strømforsyning og er også afskærmet fra hinanden.

De analoge udgange er separat opbygget med balancerede op-amps, og der er også en koaksial og en optisk digitaludgang. De digitale indgange understøtter 24 bit/192 kHz, og USB-indgangen op til 32 bit/384 kHz samt DSD512 og DXD384 kHz.

MCD12000 Hero CD
(Foto: McIntosh)

CD-afspilleren kan både tage SACD’er og CD’er, og er også Roon-ready for dem, der vil streame til afspillerens indbyggede DAC. Den har samme design med rack-håndtag og effektmetre på fronten som den integrerede MA12000, der har vakuumrør i forforstærkertrinet.

Læs også Den eneste forstærker du har brug for McIntosh MA12000 vil knække din ryg og lænse din tegnebog, men lyden vil gøre dig euforisk.

McIntosh MCD12000 er allerede på vej ud i udvalgte butikker. I USA er den prissat til 12.000 dollars, så forvent en dansk pris i omegnen af 100.000 kroner.

MCD12000 Angle USB
(Foto: McIntosh)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Lyd & Billede Podcast: Episode 2 Stadig smartere produkter volder problemer, når softwaren ikke fungerer. Vi forklarer, hvorfor trådløse hovedtelefoner ikke er bedst, og hvilken slags træningsur der er bedst.
High End 2022: Nye forstærkere og CD-afspiller(!) fra Denon Integreret forstærker med HEOS og en CD-afspiller afsløret ved München-messens åbning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend