Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ny DAC og mange ind- og udgange

McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.

Skrevet af / 11/05/2022 - 19:17
Ny DAC og mange ind- og udgange

CD-afspillere med vakuumrør er ikke hverdagskost. Luxman og Audio Research har gjort det før, og det samme har Rega, som lavede en lille serie CD-afspillere med rør. Men det hører til sjældenhederne at se rør andre steder end i en forstærker.

Men der er jo også et forstærkerled i en CD-afspiller, og den nye McIntosh MCD12000 har 12AT7- og 12AX7A-rør i signalvejen. Selvfølgelig i den gode lyds tjeneste. Derfor har den også en ottekanals digitalkonverter, baseret på ESS Sabre Pro ES9038PRO, som er en 32 bit ottekanals DAC opdelt i venstre og højre kanal.

DAC’en har ESS’ patenterede Hyperstream II-arkitektur med Time-Domain Jitter Eliminator, som skulle være bedre til at undertrykke jitter-støj, og en specialtilpasset R-kernetransformator, der skal have et lavere støjgulv end normalt.

MCD12000 Back
(Foto: McIntosh)

På bagsiden kan man se, at den har delt signalvej mellem venstre og højre kanal, hvor udgangene er placeret på hver side af alle de digitale indgange. Det digitale og det analoge kredsløb har hver sin strømforsyning og er også afskærmet fra hinanden.

De analoge udgange er separat opbygget med balancerede op-amps, og der er også en koaksial og en optisk digitaludgang. De digitale indgange understøtter 24 bit/192 kHz, og USB-indgangen op til 32 bit/384 kHz samt DSD512 og DXD384 kHz.

MCD12000 Hero CD
(Foto: McIntosh)

CD-afspilleren kan både tage SACD’er og CD’er, og er også Roon-ready for dem, der vil streame til afspillerens indbyggede DAC. Den har samme design med rack-håndtag og effektmetre på fronten som den integrerede MA12000, der har vakuumrør i forforstærkertrinet.

Læs også Den eneste forstærker du har brug for McIntosh MA12000 vil knække din ryg og lænse din tegnebog, men lyden vil gøre dig euforisk.

McIntosh MCD12000 er allerede på vej ud i udvalgte butikker. I USA er den prissat til 12.000 dollars, så forvent en dansk pris i omegnen af 100.000 kroner.

MCD12000 Angle USB
(Foto: McIntosh)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top