TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Ny DAC og mange ind- og udgange

McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 19:17

CD-afspillere med vakuumrør er ikke hverdagskost. Luxman og Audio Research har gjort det før, og det samme har Rega, som lavede en lille serie CD-afspillere med rør. Men det hører til sjældenhederne at se rør andre steder end i en forstærker.

Men der er jo også et forstærkerled i en CD-afspiller, og den nye McIntosh MCD12000 har 12AT7- og 12AX7A-rør i signalvejen. Selvfølgelig i den gode lyds tjeneste. Derfor har den også en ottekanals digitalkonverter, baseret på ESS Sabre Pro ES9038PRO, som er en 32 bit ottekanals DAC opdelt i venstre og højre kanal.

DAC’en har ESS’ patenterede Hyperstream II-arkitektur med Time-Domain Jitter Eliminator, som skulle være bedre til at undertrykke jitter-støj, og en specialtilpasset R-kernetransformator, der skal have et lavere støjgulv end normalt.

MCD12000 Back
(Foto: McIntosh)

På bagsiden kan man se, at den har delt signalvej mellem venstre og højre kanal, hvor udgangene er placeret på hver side af alle de digitale indgange. Det digitale og det analoge kredsløb har hver sin strømforsyning og er også afskærmet fra hinanden.

De analoge udgange er separat opbygget med balancerede op-amps, og der er også en koaksial og en optisk digitaludgang. De digitale indgange understøtter 24 bit/192 kHz, og USB-indgangen op til 32 bit/384 kHz samt DSD512 og DXD384 kHz.

MCD12000 Hero CD
(Foto: McIntosh)

CD-afspilleren kan både tage SACD’er og CD’er, og er også Roon-ready for dem, der vil streame til afspillerens indbyggede DAC. Den har samme design med rack-håndtag og effektmetre på fronten som den integrerede MA12000, der har vakuumrør i forforstærkertrinet.

Læs også Den eneste forstærker du har brug for McIntosh MA12000 vil knække din ryg og lænse din tegnebog, men lyden vil gøre dig euforisk.

McIntosh MCD12000 er allerede på vej ud i udvalgte butikker. I USA er den prissat til 12.000 dollars, så forvent en dansk pris i omegnen af 100.000 kroner.

MCD12000 Angle USB
(Foto: McIntosh)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Måske den bedste i sin klasse McIntosh har opdateret MA9000 til 9500, og gjort vores yndlingsforstærker mere alsidig, og bare endnu bedre.
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
Nu bliver Lyngdorf-forstærkeren endnu bedre Med Tidal Connect og fuld decoding af MQA-filer bliver den kompakte forstærker et endnu bedre køb
Festhøjttaler med karaoke og DJ-funktion Spiller dundrende højt i 25 timer.
Ferrari med 715 hk og 1420 watt Burmester-lydanlæg Ultra-stærke kræfter både under motorhjelmen og i kabinen.
Følg Lyd & Billede