TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Ny DAC og mange ind- og udgange

McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.

forfatter
Publiceret 11/05/2022 - 19:17

CD-afspillere med vakuumrør er ikke hverdagskost. Luxman og Audio Research har gjort det før, og det samme har Rega, som lavede en lille serie CD-afspillere med rør. Men det hører til sjældenhederne at se rør andre steder end i en forstærker.

Men der er jo også et forstærkerled i en CD-afspiller, og den nye McIntosh MCD12000 har 12AT7- og 12AX7A-rør i signalvejen. Selvfølgelig i den gode lyds tjeneste. Derfor har den også en ottekanals digitalkonverter, baseret på ESS Sabre Pro ES9038PRO, som er en 32 bit ottekanals DAC opdelt i venstre og højre kanal.

DAC’en har ESS’ patenterede Hyperstream II-arkitektur med Time-Domain Jitter Eliminator, som skulle være bedre til at undertrykke jitter-støj, og en specialtilpasset R-kernetransformator, der skal have et lavere støjgulv end normalt.

MCD12000 Back
(Foto: McIntosh)

På bagsiden kan man se, at den har delt signalvej mellem venstre og højre kanal, hvor udgangene er placeret på hver side af alle de digitale indgange. Det digitale og det analoge kredsløb har hver sin strømforsyning og er også afskærmet fra hinanden.

De analoge udgange er separat opbygget med balancerede op-amps, og der er også en koaksial og en optisk digitaludgang. De digitale indgange understøtter 24 bit/192 kHz, og USB-indgangen op til 32 bit/384 kHz samt DSD512 og DXD384 kHz.

MCD12000 Hero CD
(Foto: McIntosh)

CD-afspilleren kan både tage SACD’er og CD’er, og er også Roon-ready for dem, der vil streame til afspillerens indbyggede DAC. Den har samme design med rack-håndtag og effektmetre på fronten som den integrerede MA12000, der har vakuumrør i forforstærkertrinet.

Læs også Den eneste forstærker du har brug for McIntosh MA12000 vil knække din ryg og lænse din tegnebog, men lyden vil gøre dig euforisk.

McIntosh MCD12000 er allerede på vej ud i udvalgte butikker. I USA er den prissat til 12.000 dollars, så forvent en dansk pris i omegnen af 100.000 kroner.

MCD12000 Angle USB
(Foto: McIntosh)

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støj Den ene strømforsyning kan du slutte seks enheder til.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Følg Lyd & Billede