Hi-Fi

Økonomimodel med samme teknologi som den gode, men hundedyre Pavane-DAC.
forfatter

Hollandske Metrum Acoustics laver digitalkonvertere, der ikke ligner ret meget andet. De holder nemlig på, at man skal undgå enhver form for oversampling af signalet.

Vi testede for nylig deres topmodel, Pavane, hvor de er gået overordentlig grundigt til værks, hvad man kan mærke på både lyden og prisen.

Konverteringen sker med samme specialkreds som i den kostbare Pavane-DAC. Foto: Metrum Acoustics
Konverteringen sker med samme specialkreds som i den kostbare Pavane-DAC. Foto: Metrum Acoustics

Heldigvis laver Metrum Acoustics også mere betalelige DAC’er. Det nyeste skud på stammen er Musette, som afløser den populære Octave MKII DAC. Musette ligner forhængeren af ydre, men inden i er der sket ændringer. Musette er bygget over to af Metrum Acoustics egne “Transient” oversamplingsfri DAC-kredse. Det er samme kreds, der er hjertet i Pavane, hvor der dog bruges hele otte styk af slagsen.

musette_dac_back
Der er fire digitale indgange (1 optisk, 2 coaksiale og 1 USB). Foto: Metrum Acoustics

Musette DAC koster, som forgængeren, 8.500 kroner inkl. fragt.

Mindtech

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

John Alex Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.