Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

NW-A306: Rimeligere musikafspiller fra Sony

Med musikafspilleren NW-A306 vil Sony overbevise os om, at den slags har en plads i vores liv. Med bedre musikoplevelser end fra mobilen.

Skrevet af / 19/01/2023 - 22:48
NW-A306: Rimeligere musikafspiller fra Sony

Det er efterhånden nogle årtier siden, at Sony Walkman var synonymt med bærbare kassetteafspillere. Mærket eksisterer stadig, men nu i form af digitale musikafspillere. Men burde disse ikke også for længst være passé? Vi bruger trods alt mobilen til det meste nu.

Sony Walkman NW-A306- scaled
Sony Walkman NW-A306 har Androids operativsystem. (Foto: Sony)

Et argument for en ren musikafspiller er, at den kan have en tilpasset signalvej til musik. Og at den kan have meget bedre batterilevetid uden kamera, GPS og den slags. Desuden mangler de fleste mobiltelefoner efterhånden en hovedtelefonudgang, så det er lidt med omveje, hvis du vil bruge dine mest vellydende, kablede hovedtelefoner.

Billigere afspiller – for almindelige mennesker?

Med mobiltelefonen er separate afspillere og bærbare DAC’er blevet et nichemarked. Derfor koster sådanne musikafspillere som udgangspunkt en mindre formue, fordi kundegruppen er særligt interesseret i god lyd. Håbet med den mere overkommelige musikafspiller NW-A306 må være at tage en større markedsandel i et lille marked, ved at tilbyde lyd i topklasse til en lavere pris.

Sony Walkman NW-A306 3- scaled
Foto: Sony

Højopløst lyd

Argumenterne for NW-A306 er understøttelse af højopløste musikformater op til 384 kHz PCM og 11,3 MHz DSD. Mega-højopløst, for dem der undrer sig.

Derudover bruger afspilleren Android 12-styresystemet og kan indlæse musiktjenester som Spotify, Tidal og Apple Music (ja, det findes også på Android). Men du kan også streame filmindhold på Netflix, YouTube, HBO, Amazon og hvad du end foretrækker.

Musikfiler med lavere opløsning, deriblandt MP3, kan drage fordel af Sonys DSEE Ultimate-teknologi, som efter bedste evne søger at genskabe det tabte i lydsignalet.

Trådløs Bluetooth

Ikke nok med det, hvis du ønsker at bruge trådløse hovedtelefoner, så har den også Bluetooth med lydforbedrende codecs såsom aptX HD og LDAC. Sidstnævnte er Sonys eget codec, som giver næsten tabsfri kvalitet op til CD-kvalitet, men som også understøtter opløsninger op til 96 kHz. Det er ganske vist ikke længere tabsfrit, når man kommer op i den frekvens, det ville kræve mere båndbredde end de 990 kbps, du får.

Endelig loves der en batterilevetid på op til 26-36 timer, alt efter om du afspiller gemte filer i den interne hukommelse (giver længst batteritid) eller om du streamer fra musiktjenester (korteste batteritid).

Sony Walkman NW-A306 blue- scaled
Også i blåt. (Foto: Sony)

Hvad så?

Og hvem er så interesseret? Når alt kommer til alt, understøttes alt nævnt ovenfor også af din Android-mobil. Du kan afspille filer i høj opløsning, streame fra tjenester i høj opløsning og overføre til hovedtelefonerne med gode lyd-codecs. Selv om iPhone har begrænset kvalitet på Bluetooth med sin AAC-codec, er den fuldt ud i stand til at køre både det ene og det andet.

Nyere flagskibstelefoner har brug for et mellemled til kablede hi-fi-hovedtelefoner, da de mangler en hovedtelefonudgang. Den koster under en hundredelap og giver en helt anstændig lyd.

For særligt interesserede

Er du særligt interesseret i lyd, er der dog grunde til at købe en separat afspiller. For det første er du sikret, at musikken spiller uafbrudt, mens du sidder og scroller på mobilen ved siden af ​​dig. Spotify, Instagram, TikTok og andre tidrøvere kan scrolles for øjnene af dig, mens musikken strømmer ud fra musikafspilleren ved siden af.

Hovedtelefoner med kabel leverer heller ikke deres bedste med mobiltelefonen. Så selv om vi ikke helt kan finde et godt argument for at bruge en Walkman med trådløse hovedtelefoner, kan den være relevant til kablede hørebøffer.

Sony Walkman NW-A306 2- scaled
Foto: Sony

Lavt lydniveau?

Sony skal dog stadig arbejde lidt på at overbevise os. Skal man investere i en separat afspiller, skal du være sikker på, at den er i stand til at drive dine dyrebare hovedtelefoner. Sony har en historik med at være blandt dem med den laveste gain-funktion på markedet. Ganske vist kun i Europa, hvor afspillernes lydniveau har fået en ‘bremseklods’ som følge af EU-regler.

Grunden Sony gav, da jeg i sin tid spurgte, hvorfor high-end-spilleren 1ZM2 ikke kunne spille højere, var: 

“Sony fremstiller produkter i overensstemmelse med love og regulativer i hvert land og område (og har en politik om ikke at bryde reglerne).”

Sony har nok tolket EU-reglementet lidt for strengt, for de er ganske alene om at have så lav en lyd.

Vi kan håbe, at det forholder sig anderledes med NW-A306. Det vil overraske os, men håbet er lysegrønt.

Sony Walkman NW-A306 SPREAD- scaled
Foto: Sony

Sony NW-A306: Pris og tilgængelighed

Sony NW-A306 lanceres i farverne sort og blå og med 32 GB hukommelse, som kan udvides med SD-kort. Den vil koste 400 euro – den danske pris får vi først sidst på måneden.

Ønsker du en endnu mere seriøs afspiller, kan du vente på NW-ZX707. Som kommer til at koste rundt regnet det dobbelte.

Mere info: Sony

Sony Walkman NW-ZX707- scaled
Den dyrere Sony NW-ZX707 er for dem, der tager musikken endnu mere seriøst. (Foto: Sony)

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Nu kan du linke til alle musiktjenester på én gang

Endelig en prisvenlig Roon-streamer!

En DAC i samuraiernes fodspor?

Denne lille boks kan gøre dine gamle B&O-højttalere "trådløse"

Den ultimate forstærker

High-end forforstærker med moderne streaming

McIntosh opdaterer forforstærkeren

Kompakt hi-fi i stilrent design

Lenco bejler til vinylelskere

Pladespiller til sheiker og baroner

Astell&Kern: Musikafspiller i guld!

1500 gæster så hi-fi i København

0
Scroll to Top