Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Naim mener det alvorligt med New Classic 300

Alt det, vi elskede ved 200-serien, lover Naim at tage til nye højder med New Classic 300.

Skrevet af / 12/06/2023 - 18:07
Naim mener det alvorligt med New Classic 300

Vi elskede New Classic 200-serien fra Naim, så meget, at anmelderen næsten måtte fælde en tåre, da produkterne blev returneret. Bag kulisserne har Naims ingeniører, med Steve Sells i spidsen, arbejdet på at tage tingene til et nyt niveau med New Classic 300.

Den nye serie består af en high-end musikstreamer, forforstærker og mono effektforstærker. Derudover får vi en pladespillerforstærker, som også kan opgraderes med sin helt egen strømforsyning. Og lad os ikke glemme NPX 300-strømforsyningen, som vi allerede har testet i forbindelse med 200-serien.

Der er nu i alt fem produkter i serien, og hvis du vil have dem alle, bliver det til seks. Da du skal bruge to effektforstærkere.

 

Naim NSS-333-Front-angle
Naim NSS 333. (Foto: Naim)

New Classic NSS 333 – high-end musikkstreamer

NSS 333 er Naims nyeste high-end musikstreamer i New Classic-serien. Med både balancerede XLR-, RCA- og DIN-udgange er den kompatibel med alle ældre Naim-forstærkere, men også forstærkere fra andre producenter. NSS 333 kan opgraderes med NPX 300 PSU, som så opgraderer både de digitale og analoge sektioner med separate multi-pin-kabler.
Alene strømforsyningen koster en formue, og det kan virke mærkeligt, at den skulle hjælpe på lyden. Men det var præcis, hvad den gjorde, da vi testede den med forforstærkeren NSC 222, som også har indbygget streaming.

 

Helt ny DAC

NSS 333 bruger Naims eget højteknologiske filtersystem, som fjerner efterklang for at opnå maksimal opløsning og den bedst mulige impulsrespons. Systemet fungerer, som vi er vant til fra den ende, med 40-bit floating point, for ægte 24-bit præcision og bruger 16 gange oversampling. Masterclocken bestemmer alene dataflowet, hvilket minimerer jitter. Elektronisk støj, som opstår, når DSP’en “napper strømforsyningen” for hver beregning, den foretager (såkaldt aritmetisk støj), hævder Naim at have arbejdet hårdt på at reducere.

Der er brugt Burr-Brown-chipset med polystyrenfilterkomponenter efter DAC’en for at minimere elektrisk absorption. Dette skulle give et mere sikkert elektrisk miljø omkring signalet under den kritiske transformationsproces fra digital til analog. Naim bruger også sine egne diskrete spændingsregulatorer internt i lydkvalitetens navn.

 

Læs også Naim har overgået sig selv Musikelskere, som bare MÅ have den bedste lyd, men samtidig ønsker det ypperste indenfor brugervenlighed, kan godt begynde at spare sammen.

Balanceret XLR

Det er ret nyt, at Naim udstyrer produkter med balanceret XLR ud over RCA og sit eget DIN-stik. Firmaet bruger et såkaldt impedans-balanceret design, som man mener har lydmæssige fordele i forhold til ægte balanceret drift. Fordi den smule forvrængning, der slipper igennem, er 2. harmonisk, hvor den er ulige harmonisk og umusikalsk i et ægte balanceret kredsløb.

NP800 effektmodul med hele pakken

Hjertet i NSS 333 er Naims eget effektmodul NP800. Det håndterer (buffer) hele fem minutters musik i hukommelsen, som er renset for jitter og anden digital forvrængning. NSS 333 understøtter Tidal, Spotify Connect, Qobuz, UPnP og Roon. Chromecast, AirPlay 2 og Bluetooth. Den har også internetradio, så der er masser af musik at gå i gang med!
Alt styres med Naims egen app, men der følger også en fjernbetjening med, som bruger Zigbee. NSS 333 kan indgå i et multizone-system med Naims egne Mu-so eller Qb 2nd Gen zonehøjttalere.
Yderligere digitale indgange med coax, BNC og optisk forbindelse gør det nemt at forbinde til andre enheder som CD-afspillere, Apple TV og smart-TV.

Opgrader med ekstern strømforsyning

Hvis du vil opgradere NSS 333, kan du gøre det med den eksterne strømforsyning NPX 300. Den leverer dedikeret strøm til de digitale og analoge kredsløb med 8 diskrete regulatorkredsløb og en stor og hurtig powerbank.

Naim NAC-332-Front-angle
Naim NAC 332. (Foto: Naim)

New Classic NAC 332 – High-end analog forforstærker

Med den nye NAC 332 tager Naim teknologien fra sin dyreste forforstærker for at skabe en af de bedste analoge forforstærkere nogensinde. Målet har været at skabe en så musikalsk forforstærker som muligt, som kan stå alene med sin egen strømforsyning, men som selvfølgelig også kan opgraderes med den føromtalte NPX 300 PSU.
NAC 332 har både balancerede XLR- og ubalancerede RCA-udgange. Den leverer også strøm til Naims nye eksterne pladespillerforstærker NVC TT via et særligt stik.
Volumenkontrollen er analog, men digitalt styret. Faste modstande giver perfekt kanalbalance og regulerer lydniveauet med høj præcision.

Forstærkeren har også en indbygget hovedtelefonforstærker, der svarer til den i Uniti Atom HE, men uden den balancerede udgang.

 

Naim NAP-350-Front-Up
Naim NAP 350. (Foto: Naim)

New Classic NAP 350 – Mono effektforstærker

Med Naim NAP 350 har Naim taget ideen fra sin egen NAP 135 monoforstærker. En forstærker, der i 1980’erne ofte blev brugt i fire- eller seksvejskonfigurationer sammen med aktive delefiltre. Hvis du har tænkt dig at gøre det samme med NAP 350, skal du være forberedt på at hoste op med nogle seriøse penge, da prisen er 14.000 euro pr. par! Det er 175 watt pr. forstærker plus 1,7 kilowatt spidseffekt – hvilket er svimlende kraftfuldt! Faktisk er NAP 350 den kraftigste Classic Line-forstærker nogensinde.

Fuldt balanceret og fuldt reguleret

Den nye NAP 350 er fuldt balanceret og designet som en monoforstærker med en endnu større strømforsyning end i NAP 250. Den er fuldt reguleret med patenterede diskrete regulatorer og kører i ren klasse AB.
Naim bruger otte 009-transistorer fra Naim Statement-forstærkerne, hvilket er en fordobling af antallet pr. kanal i forhold til NAP 250. Resultatet er ifølge importøren “en usædvanlig kraftfuld, men alligevel støjsvag high-end monoblok, som kan drive stort set alt, hvad du kaster efter den.”

 

Naim NVC_TT_front
Naim NVC TT. (Foto: Naim)

New Classic NVC TT – MM/MC pladespillerforstærker

NVC TT blev oprindeligt lanceret som en del af Solstice Limited Edition-pladespillerpakken. Nu kan den endelig købes separat.
NVC TT er den første pladespillerforstærker med Naims diskrete regulatorteknologi. Med klasse A-forstærkning og præcise filterkredsløb er NVC TT “ekstremt støjfri og leverer utrolig lav forvrængning”. MM- og MC-sektionerne er helt adskilte med deres egne forstærkerkredsløb og 16 valgmuligheder for modstand og kapacitet. Det giver i alt 256 forskellige indstillinger for MC-pickupper.
NVC TT kan strømforsynes direkte fra både NAC 332 og NSC 222. Hvis disse forforstærkere opgraderes med en ekstern strømforsyning, får du også en yderligere forbedring af strømforsyningen til NVC TT, men Naim har også skabt sin egen separate strømforsyning til NVC TT, kaldet NPX TT. Det vil løfte lyden fra pladespilleren til nye højder.
Det er også nødvendigt at have NPX TT, hvis du vil bruge pladespilleren med andre forstærkere end NAC 332 eller NSC 222.

 

Naim New Classic 300: Pris og tilgængelighed

De nye produkter i New Classic 300-serien forventes i butikkerne til oktober. Priserne ventes at blive som følger:

 • New Classic NSS 333musikstreamer/DAC 9000 EUR
 • New Classic NAC 332morforstærker 9000 EUR
 • New Classic NAP 350mono effektforstærker (par) 14000 EUR
 • New Classic NPX 300strømforsyning 7000 EUR
 • New Classic NVC TTpladespillerforstærker (MM/MC) 3000 EUR
 • New Classic NPX TTphono strømforsyning 3000 EUR

Mer info: naimaudio.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
 • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
 • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
 • L&B TechCast – en podcast fra L&B
 • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Kompakt streaming-forstærker

Forstærkeren "ingen" har råd til

Airplay: Lossless, så lossy, så lossless igen

Måske mangler du sådan en?

Får længe ventede funktioner

Rekord i antal højttalere

Ny pickup-generation fra Rega

Forbedring af flagskibet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og god musikstreamer fra FiiO?

Her er lyden fra McIntosh

Cambridge-streamer får opdatering

Scroll to Top