annonce

Naim løfter streaming til et nyt niveau

Hi-fi

Ny Uniti-serie med tre forstærkere og en server.

Foto: Naim
annonce

Med den nye Uniti-serie lover Naim “sømløs digital innovation med ægte analog sjæl til at sprede musikglæden i enhver situation og et hvert hjem.”

I mere vendinger handler det om tre nye forstærkere med navnene Atom, Star og Nova. Desuden lanceres musikserveren Core, for dem, der ønsker at rippe og gemme deres cd-samling og afspille den nemt og med en lydkvalitet i høj klasse.

Det stilfulde ydre er taget fra topmodellen Statement, og med den lækre volumenkontrol, som mange vil genkende fra den trådløse højttaler Mu-so. En højglansfront med en 5″ farveskærm pryder forsiden af enheden, mens toppen udgøres af en centimetertyk plade af aluminium, der giver stabilitet. Man har måttet anskaffe nye, moderne maskiner på fabrikken i Salisbury at opnå den ønskede kvalitet både inde og ude. Den nye Uniti-serie skulle med andre ord være vindunderlige i både lyd og udseende. Det er i hvert fald, hvad pressemeddelelsen lover.

Uniti Atom er den mindste streamingforstærker, med 2 x 40 watt. Foto: Naim
Uniti Atom er den mindste streamingforstærker, med 2 x 40 watt. Foto: Naim

Ny, avanceret streamingplatform
Det nye streamingmodul fra Naim har masser af hukommelse, og det er også bagudkompatibelt, og integreres problemfrit med Naim Mu-so og andre netværksprodukter. Signalet leveres nu af streanmingmodulet med seperat clocksignal for minimal jitter. Jitter er digital forvrængning, forårsaget af, at signalet ikke times korret. Altså ikke noget, som vi ønsker. I signalvejen holdes spændingen lav for at minimere interferens mellem komponenterne. Det er vigtigt, da Uniti-produkterne rummer mange analoge komponenter.

Uniti Star er noget større end Atom, og leverer 2 x 70 watt. Foto: Naim
Uniti Star er noget større end Atom, og leverer 2 x 70 watt. Foto: Naim

Ny Wi-Fi-teknologi
Med den nyeste generation af 802.11b/g/n/ac Wi-Fi lover Naim, at streaming af musik sker problemfrit, stort set uanset, hvor enheden placeres i forhold til routeren. Produkterne har to antenner, en på hver side af apparatet, for bedst mulig dækning. De har et isolerende lag bagpå for at beskytte elektronikken mod interferens og samtidig give antennerne bedre arbejdsvilkår. En større buffer skal sørge for jævn afspilning, når forholdene er dårlige. Hele fem minutter vil potentielt ligge i hukommelsen, når et nummer afspilles.

Foto: Naim
Foto: Naim

Bedre digital signalbehandling
Både Atom, Star og Nova bruger Naims egen DSP med proprietær 16x oversampling og 40-bit opløsning. Den nye processor er “latterligt overdimensioneret, og kan med lethed behandle alle de komplekse musiksignaler, der bliver smidt efter den.” Dette skulle fjerne jitter og sikre, at Naim kan undgå indbyggede filtre i den integrerede Burr Brown digitalkonver (DAC) med, hvad der hævdes at være “store forbedringer i lyden som resultat.” Den ekstra effekt gør produkterne klar til fremtidige formater.

Google Cast, airplay, HDMI ARC og meget mere
Vigtige nye tjenester som Google Cast, AirPlay og HDMI med returkanal (ARC) med galvanisk isolation gør, at Uniti har og afspiller “alt”. Masser af digitale og analoge indgange øger fleksibiliteten. Derudover støttes, som tidligere, Tidal, Spotify Connect, UPnP-system, og meget mere. Samt Bluetooth!

annonce

Effekt
Uniti Atom er den mindste i serien, og yder 2 x 40 watt i 8 ohm. Så kommer Uniti Star med 2 x 70 watt, og på toppen troner Uniti Nova med sine 2 x 80 watt. Hvis du synes, det lyder af lidt, skal du vide, at den 40.000 kroner dyre effektforstærker NAP 250 DR også er opgivet til 2 x 80 watt, og den havde ingen problemer med at sparke liv i Focal Sopra No2!

annonce
Core er et musik-server indbygget i et vildt solidt aluminiumskabinet. Med 8 TB lagerplads har den plads til 100.000 numre i fuld opløsning. Foto: Naim
Core er et musik-server indbygget i et vildt solidt aluminiumskabinet. Med 8 TB lagerplads har den plads til 100.000 numre i fuld opløsning. Foto: Naim

Musikserver
Desuden udsendes, som nævnt, serveren Core. En server, der gemmer din cd-samling og mere til, med op til 8 TB lagerplads. Du kan enten bruge en konventionel harddisk eller en moderne SSD uden bevægelige dele, som dermed også er fuldkommen lydløs. Den kraftfulde kabinet er helt uden blæser, og Core kan servere musik til andre Naim-streamere eller bruges som en afspiller i sig selv. Tilslut deb direkte til en DAC eller forstærker med digitale indgange, og kontroller musikafspilningen fra Naims app på din mobiltelefon.

Tilgængelighed og priser
Uniti Core kommer til salg i november til GBP 1.650, Atom kommer i december til GBP 1.600, mens Star og Nova kan købes i februar for henholdsvis GBP 3.000 og GBP 3.800 pounds. Den sidstnævnte tilbyder desuden DAB+ radio.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Flere modeller får desuden lyd fra Bowers & Wilkins.

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Nye super-grafikkort til sommer. Har Nvidia et nyt kort i ærmet til at modstå AMD?

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Begynd nedtællingen: Nu kommer Disney+ til Danmark!

Nu kommer OLED gaming-skærmene

Spilbranchen blæser indbrænding en lang march, når flere producenter lancerer 55 tommers OLED-skærme i 2020.