TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Muskelbundter fra Arcam

Arcam opgraderer porteføljen med nye Atmos-receivere, samt en helt ny stereoreceiver.

Arcam har tradition for at levere nogle af markedets mest vellydende “value for money”-produkter. Deres surroundreceivere har lydmæssigt været på forkant, men når det gælder de tekniske finesser som rumkorrektion og den allereseneste HDMI-version har den engelske producent til tider måttet se sig overgået af ressourcestærke japanske producenter som Onkyo og Yamaha.

Dette skulle være på plads i Arcams nye generation af receivere. De nye modeller hedder AVR850, AVR550 og SR250.

Vedudrustede
Topmodellen AVR850 har Arcams særlige “Klasse G”-forstærkertrin med høj effekt og lav forvrængning. Den mindre AVR550 har en noget enklere, traditionel forstærkerdel men deler ellers samme tekniske platform. Dette betyder støtte for både DTS-X og Dolby Atmos i 5.1.2-konfiguration med to højdekanaler. En komplet 7.1.4 konfiguration er også mulig med hjælp fra en separat effektforstærker. De nye Arcam-receivere får også avanceret rumkorrektion fra ingen ringere end svenske Dirac.

SR250 – avanceret stereoreceiver
Sidst men ikke mindst kommer SR250, som faktisk kun har to kanaler, altså en rendyrket stereoreceiver. Den har dog stadig fuldmoderne funktionalitet på lige fod med surround-storebrødrene i form af HDMI-indgange, fuld lydformatstøtte og audio/video-omskiftning, rumkorrektion, og afstandsjustering for højttalerne. Indbygget UPNP/DLNA-netværksafspiller og Spotify Connect-musikstreaming er også på plads.

Forventede priser:
AVR850: ca. 50.000 kroner
AVR550: ca. 30.000 kroner
SR250: ca. 31.000 kroner

arcam.co.uk/home-cinema-systems.htm

Skriv en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun blev ansat som journalist på Lyd & Billede i 2004 og har spillet en aktiv rolle i udviklingen af Lyd & Billede som magasin og website. Audun er ekstremt kvalitetsbevidst og kendt for sine kræsne ører og sit skarpe blik. Som redaktionschef holder han et vågent øje med alt, hvad journalisterne skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Billedes TV-tests.