Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Musical Fidelity Nu-Vista

Musical Fidelity skruer op for varmen med nye Nu-Vista-forstærkere.

Skrevet af / 18/01/2023 - 14:35
Musical Fidelity Nu-Vista

Musical Fidelity blev i sin tid grundlagt af Antony Michaelson, som også er professionel musiker. Grundlæggeren havde en affektion for klasse A-forstærkere, som er kendetegnet ved deres silkebløde musikalitet, men også for varmen de afgiver. Den lidt for kompakte integrerede Musical Fidelity A1 kunne blive så varm, at den gik ud som et lys.

Moderne forstærkere fra Musical Fidelity er derimod kendt for deres pålidelighed og kombinationen af rå styrke og finesse, og der er ikke meget, der tyder på, at den nye Nu-Vista-serie er anderledes.

Nu-Vista PRE. (Foto Musical Fidelity)

Ifølge Heinz Lichtenegger har den nye serie kostet hans virksomhed – Audio Tuning – 1 million euro at udvikle. For den sum er de lykkedes med at udvikle en forforstærker, en stereo effektforstærker og en mono effektforstærker. Alle med forstærkertrin i klasse A og med separat strømforsyning.

Alle tre er bygget op som med adskilte mono-kredsløb, balanceret og med diskrete komponenter, Nuvistor-rør, og masser af kræfter til effektforstærkerne.

NU-Vista-PRE-silver-front+displayjpg MF-NU-VISTA-PRE-PSU-silver-inside MF-NU-VISTA-PRE-inside MF-remote Nu-Vista-PRE-back-2
<
>

Nuvistor?

Forstærkerne bruger ikke konventionelle udgangstransistorer eller radiorør, men Nuvistor-rør. Det er en konstruktion, som strækker sig tilbage til 1950’erne, hvor Nuvistor-rørene blev lavet som et mere pålideligt alternativ til almindelige rør, med mindre støj, lavere mikrofoni, og i en størrelse, som ikke optog for meget plads.

Musical Fidelity har brugt Nuvistor-rør i Nu-Vista-serien før, og her bruges de til fuld effekt.

MF-NU-VISTA-PAS-silver-inside MF-PAM-inside MF-NU_VISTA-PAS-PSU.silver-inside NU-Vista-Plug-1 Nu-Vista-PAS-back-2 Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final
<
>

6S51N Nuvistor-rør

Forforstærkeren Nu-Vista PRE bruger otte 6S51N Nuvistor-rør i et fuldt balanceret kredsløb med et klasse A-trin for hver kanal, som kan levere så meget som 50 watt effekt. På bagsiden har den 12 indgange, seks af dem er balancerede XLR-indgange.

I lighed med effektforstærkerne har også Nu-Vista PRE en separat Nu-Vista PRE PSU strømforsyning, lavet specifikt til forforstærkeren.

Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final NU-VISTA-PAM-NEW
<
>

Stereo effektforstærkeren Nu-Vista PAS har ligeledes et fuldbalanceret kredsløb med et klasse A-trin for hver kanal. Her er det otte 6S51N Nuvistor-rør pr. kanal, som leverer 300 watt pr. kanal i 8 ohm, eller 500 watt i 4 ohm.

Mono effektforstærkeren Nu-Vista PAM er en PAS i brokoblet monoudgave med op til 150 ampere udgangsstrøm og hele 600 watt pr. kanal i 8 ohm, eller 1 kW i 4 ohm. Den er også i stand til at levere 1,5 kW – 1.500 watt – i 2 ohm.

Priser

  • Nu-Vista PRE med PSU: 22,000 €
  • Nu-Vista PAS med PSU: 24.000 €
  • Nu-Vista PAM med PSU: 22.000 €
Nu-Vista PAM

Læs også:

Musical Fidelity M8xi

Bjørnestærk og temperamentsfuld

Britisk finesse møder østrigsk effektivitet i en magtfuld og dynamisk forstærker, der kan sætte dine højttalere på plads.

Læs hele testen
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Revuelto får bedre lyd

Streamer og streamingforstærkere fra Arcam

Guitarformet kendis-pladespiller

Heftig mono-topmodel fra Mola Mola

Dansk debut i særklasse

Nu har de lavet en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbage

Den så vi ikke komme

Polsk hi-fi er en ting

Denne har du næppe set før

Specialmodel i Lamborghini-farver

Scroll to Top