TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Musical Fidelity Nu-Vista

Musical Fidelity skruer op for varmen med nye Nu-Vista-forstærkere.

forfatter
Publiceret 18/01/2023 - 14:35

Musical Fidelity blev i sin tid grundlagt af Antony Michaelson, som også er professionel musiker. Grundlæggeren havde en affektion for klasse A-forstærkere, som er kendetegnet ved deres silkebløde musikalitet, men også for varmen de afgiver. Den lidt for kompakte integrerede Musical Fidelity A1 kunne blive så varm, at den gik ud som et lys.

Moderne forstærkere fra Musical Fidelity er derimod kendt for deres pålidelighed og kombinationen af rå styrke og finesse, og der er ikke meget, der tyder på, at den nye Nu-Vista-serie er anderledes.

Nu-Vista PRE. (Foto Musical Fidelity)

Ifølge Heinz Lichtenegger har den nye serie kostet hans virksomhed – Audio Tuning – 1 million euro at udvikle. For den sum er de lykkedes med at udvikle en forforstærker, en stereo effektforstærker og en mono effektforstærker. Alle med forstærkertrin i klasse A og med separat strømforsyning.

Alle tre er bygget op som med adskilte mono-kredsløb, balanceret og med diskrete komponenter, Nuvistor-rør, og masser af kræfter til effektforstærkerne.

NU-Vista-PRE-silver-front+displayjpg MF-NU-VISTA-PRE-PSU-silver-inside MF-NU-VISTA-PRE-inside MF-remote Nu-Vista-PRE-back-2
<
>

Nuvistor?

Forstærkerne bruger ikke konventionelle udgangstransistorer eller radiorør, men Nuvistor-rør. Det er en konstruktion, som strækker sig tilbage til 1950’erne, hvor Nuvistor-rørene blev lavet som et mere pålideligt alternativ til almindelige rør, med mindre støj, lavere mikrofoni, og i en størrelse, som ikke optog for meget plads.

Musical Fidelity har brugt Nuvistor-rør i Nu-Vista-serien før, og her bruges de til fuld effekt.

MF-NU-VISTA-PAS-silver-inside MF-PAM-inside MF-NU_VISTA-PAS-PSU.silver-inside NU-Vista-Plug-1 Nu-Vista-PAS-back-2 Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final
<
>

6S51N Nuvistor-rør

Forforstærkeren Nu-Vista PRE bruger otte 6S51N Nuvistor-rør i et fuldt balanceret kredsløb med et klasse A-trin for hver kanal, som kan levere så meget som 50 watt effekt. På bagsiden har den 12 indgange, seks af dem er balancerede XLR-indgange.

I lighed med effektforstærkerne har også Nu-Vista PRE en separat Nu-Vista PRE PSU strømforsyning, lavet specifikt til forforstærkeren.

Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final NU-VISTA-PAM-NEW
<
>

Stereo effektforstærkeren Nu-Vista PAS har ligeledes et fuldbalanceret kredsløb med et klasse A-trin for hver kanal. Her er det otte 6S51N Nuvistor-rør pr. kanal, som leverer 300 watt pr. kanal i 8 ohm, eller 500 watt i 4 ohm.

Mono effektforstærkeren Nu-Vista PAM er en PAS i brokoblet monoudgave med op til 150 ampere udgangsstrøm og hele 600 watt pr. kanal i 8 ohm, eller 1 kW i 4 ohm. Den er også i stand til at levere 1,5 kW – 1.500 watt – i 2 ohm.

Priser

  • Nu-Vista PRE med PSU: 22,000 €
  • Nu-Vista PAS med PSU: 24.000 €
  • Nu-Vista PAM med PSU: 22.000 €
Nu-Vista PAM

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

Læs også:

Musical Fidelity M8xi

Kærlige tæsk til dine højttalere

Britisk finesse møder østrigsk effektivitet i en magtfuld og dynamisk forstærker, der kan sætte dine højttalere på plads.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede