Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Musical Fidelity Nu-Vista

Musical Fidelity skruer op for varmen med nye Nu-Vista-forstærkere.

Skrevet af / 18/01/2023 - 14:35
Musical Fidelity Nu-Vista

Musical Fidelity blev i sin tid grundlagt af Antony Michaelson, som også er professionel musiker. Grundlæggeren havde en affektion for klasse A-forstærkere, som er kendetegnet ved deres silkebløde musikalitet, men også for varmen de afgiver. Den lidt for kompakte integrerede Musical Fidelity A1 kunne blive så varm, at den gik ud som et lys.

Moderne forstærkere fra Musical Fidelity er derimod kendt for deres pålidelighed og kombinationen af rå styrke og finesse, og der er ikke meget, der tyder på, at den nye Nu-Vista-serie er anderledes.

Nu-Vista PRE. (Foto Musical Fidelity)

Ifølge Heinz Lichtenegger har den nye serie kostet hans virksomhed – Audio Tuning – 1 million euro at udvikle. For den sum er de lykkedes med at udvikle en forforstærker, en stereo effektforstærker og en mono effektforstærker. Alle med forstærkertrin i klasse A og med separat strømforsyning.

Alle tre er bygget op som med adskilte mono-kredsløb, balanceret og med diskrete komponenter, Nuvistor-rør, og masser af kræfter til effektforstærkerne.

NU-Vista-PRE-silver-front+displayjpg MF-NU-VISTA-PRE-PSU-silver-inside MF-NU-VISTA-PRE-inside MF-remote Nu-Vista-PRE-back-2
<
>

Nuvistor?

Forstærkerne bruger ikke konventionelle udgangstransistorer eller radiorør, men Nuvistor-rør. Det er en konstruktion, som strækker sig tilbage til 1950’erne, hvor Nuvistor-rørene blev lavet som et mere pålideligt alternativ til almindelige rør, med mindre støj, lavere mikrofoni, og i en størrelse, som ikke optog for meget plads.

Musical Fidelity har brugt Nuvistor-rør i Nu-Vista-serien før, og her bruges de til fuld effekt.

MF-NU-VISTA-PAS-silver-inside MF-PAM-inside MF-NU_VISTA-PAS-PSU.silver-inside NU-Vista-Plug-1 Nu-Vista-PAS-back-2 Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final
<
>

6S51N Nuvistor-rør

Forforstærkeren Nu-Vista PRE bruger otte 6S51N Nuvistor-rør i et fuldt balanceret kredsløb med et klasse A-trin for hver kanal, som kan levere så meget som 50 watt effekt. På bagsiden har den 12 indgange, seks af dem er balancerede XLR-indgange.

I lighed med effektforstærkerne har også Nu-Vista PRE en separat Nu-Vista PRE PSU strømforsyning, lavet specifikt til forforstærkeren.

Nu-Vista-PAS-silver-front-2+display-final NU-VISTA-PAM-NEW
<
>

Stereo effektforstærkeren Nu-Vista PAS har ligeledes et fuldbalanceret kredsløb med et klasse A-trin for hver kanal. Her er det otte 6S51N Nuvistor-rør pr. kanal, som leverer 300 watt pr. kanal i 8 ohm, eller 500 watt i 4 ohm.

Mono effektforstærkeren Nu-Vista PAM er en PAS i brokoblet monoudgave med op til 150 ampere udgangsstrøm og hele 600 watt pr. kanal i 8 ohm, eller 1 kW i 4 ohm. Den er også i stand til at levere 1,5 kW – 1.500 watt – i 2 ohm.

Priser

  • Nu-Vista PRE med PSU: 22,000 €
  • Nu-Vista PAS med PSU: 24.000 €
  • Nu-Vista PAM med PSU: 22.000 €
Nu-Vista PAM

Læs også:

Musical Fidelity M8xi

Bjørnestærk og temperamentsfuld

Britisk finesse møder østrigsk effektivitet i en magtfuld og dynamisk forstærker, der kan sætte dine højttalere på plads.

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjagt.dk

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+.

Se alle vores abonnementer her.

Aston Martin med B&W: Koncertlyd i verdens første Super Tourer

Djævelen har fået nye kræfter

Legendarisk forstærker genopstår

Live Podcast-episode fra Elgiganten Campus

High-end som du næppe har set før

Billigere streaming-receivere fra Yamaha

Scroll to Top