Monsterforstærker fra Musical Fidelity

Massivt kraftcenter med indbygget DAC.
forfatter

Når vi har brug for ekstra meget effekt til at teste højttalere, vælger vi ofte forstærkere fra Hegel eller McIntosh. Så ved vi, at det i hvert fald ikke er kræfter, det skorter på.

Snart kan vi også inkludere Musical Fidelity på den liste. De har begået en integreret forstærker i 8-serien, der bryder med fordommen om, at alle engelske forstærkere er mellemtonefokuserede 50-wattere.

Det første tror vi ikke længere på, og det andet ved vi ikke er sandt. For Musical Fidelity M8xi leverer ubeskedne 550 watt effekt pr. kanal i 8 ohm. Hvis belastningen falder til 4 ohm, ja, så øges effekten til 870 watt.

Og i 2 ohm? 1600 watt. Pr. kanal. Det er mere end selv deres M6 500i, som vi testede tilbage i 2011.

Altså ikke ligefrem en svagelig forstærker.

(Foto: Musical Fidelity)

 

Annonce

Klasse A

Den integrerede Musical Fidelity M8xi har også indbygget digitalkonverter. Med fem indgange, deriblandt en asynkron USB-indgang.

De to optiske indgange understøtter højopløst lyd op til 24 bit/96 kHz, mens USB-indgangen og de to koaksialindgange understøtter op til 24 bit/192 kHz.

Som man kan se, er der også to par balancerede indgange, og af de fire ubalancerede kan den ene bruges som lydsløjfe i et hjemmebioanlæg.

Musical Fidelity siger i øvrigt om M8xi, at forforstærkerens nyudviklede kredsløb kører ren klasse A for at undgå crossover-forvrængning, og at strømforsyningen, der fodrer 12 bipolare transistorer pr. kanal, er i stand til at presse hele 200 ampere strøm ud. Når det er nødvendigt i korte øjeblikke.

Det er kort sagt en temmelig massiv forstærker, som da også er ret strømkrævende. Den trækker op til 2 kilowatt fra lysnettet (!).

M8xi er tilgængelig i det nye år. Prisen bliver omkring 5.000 euro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også