Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Messebilleder – Sound Society

Efter tre års ventetid var der fyldt med både udstyr og gæster på den aarhusianske high end-messe.

Skrevet af / 10/03/2023 - 16:45
Messebilleder – Sound Society

Tre år er gået, siden vi sidst kunne deltage i danske hi-fi-messer. Men nu er der endelig grøde i tingene. Og at dømme efter besøgstallet på weekendens Sound Society-messe i Aarhus, har hi-fi-publikumet savnet at komme ud og høre nyt. For der var stuvende fuldt i de fleste af de 40 suiter på Hotel Royal weekenden igennem.

Endelig blev der åbnet for adgangen til de fem etager med hi-fi!

Her er nogle af indtrykkene fra messen. Med hundrede af udstillede produkter og kun to dage til at nå rundt, kan vi ikke dække det hele. Men der var masser af spændende grej. Og vi håber at kunne vende tilbage til så meget som muligt senere i form af tests.

Et af messens største trækplastre stod Top Sound for: Et anlæg i millionklassen med Audio Research-elektronik og Wilson-højttalere. Dyrt, men godt!

 

Hos HiFi Klubben havde de kæmpestore DALI Kore danmarkspremiere. Her viser DALI-direktør Lars Worre den specielle dobbelte svingspole frem. Vi har fået et sæt Kore til test på hovedredaktionen i Oslo, så du kan snart læse mere.

 

Messens mest imponerende (men ikke dermed dyreste) anlæg med JBL Everest og Mark Levinson-elektronik kunne høres i penthouse-suiten. Som messearrangør kunne Bülow Steensen vælge det bedste lokale. Men det var ikke nemt at få de kæmpestore højttalere op ad trappen til femte sal!

 

Gato Audio var en forfriskende afvigelse fra alt det sorte hi-fi.

 

Fyne Audios Vintage-serie hos Medlyd var klassisk britisk stil i rigt mål. Møblementet matchede fint.

 

Hos Lyngdorf gjaldt det de nye CUE-100 højttalere med Purfi-enheder. De spillede virkelig rent. Som altid var det Peter Lyngdorf selv, der stod for demonstrationen.

 

Buchardt Audio viste en ny aktiv model frem: P300 med Purifi-basser for og bag. De lød lovende – og er på vej ind til test.

 

Hi-Fi Center Jylland viste blandt andet Marton Logan elektrostater og Luxman-elektronik.

 

Hos System Audio og Scala Hi-Fi demonstrede Ole Witthøft sine trådløse aktive Silverback-højttalere. De spillede både højt og dybt for pengene.

 

Messens mest usædvanlige produkt var Cabasse Pearl Pellegrina – en firevejs aktiv højttaler med koaksialenhed og 3700 watt samlet effekt pr. side!

 

Hos Audio Note kunne man blandt andet se en ny “billig” integreret forstærker, kaldet Cobra.

 

De fleste udstillere viste stereo, men hos Custom Audio Denmark stillede man op med et hjemmebiosystem i sværvægtsklassen. Køen til at komme ind og opleve det var lang!

Besøgstallet på messens første dag var omkring 2.000 personer. Og selv om færre kom om søndagen, måtte man stadig stå i kø for at komme ind til de mest populære demonstrationer. Arrangørerne har allerede booket hotellet til næste års messe, den 2. og 3. marts 2024.

Foto og tekst: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede

John Alex Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbejdet for Lyd & Billede siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, højttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskæftiget sig med tech-journalistik siden 1982 (!) og har arbejdet for talrige magasiner i forskellige roller, bl.a. GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har desuden skrevet en lang række bøger og undervisningsprogrammer om IT.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Pladespiller med indbygget forstærker

Kom til hi-fi-fest i København

Byg din egen pladespiller fra Clearaudio

DJ-look til vinylelskere

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

0
Scroll to Top