TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

McIntosh MC830 monoforstærker og C8 forforstærker

Kompakt high-end med kræfter nok.

forfatter
Publiceret 19/09/2020 - 14:32

De to nye McIntosh-forstærkere udvider sortimentet i McIntoshs mere kompakte serie, der startede med små rørforstærkere for 50 år siden og senere fortsatte med den legendariske MC275 i en ny version og for nylig den integrerede MA252 og den glimrende MA352.

Det er den naturlige udvidelse af McIntoshs “halvchassis”-serie: En forforstærker med pladespillerindgang og mulighed for digitalkonverter samt to monoforstærkere.

(Foto: McIntosh)

Forforstærkeren, der hedder C8, er lige så stor som en MA252 og har fire 12AX7-vakuumrør samt balancerede og ubalancerede indgange og tilsvarende udgange.

Den har også separate indgange til pladespillere med MC- og MM-pickup, med mulighed for at justere belastningen til forskellige pickupper.

Men den har også en separat plads til McIntoshs DAC-modul DA2, der kan monteres som ekstraudstyr. Så får man to optiske, to koaksiale, en USB- og en MCT-indgang (til McIntoshs SACD-afspillere, f.eks. MCD600) plus en HDMI-indgang.

(Foto: McIntosh)

DAC’en anvender en 32 bit/384 kHz ottekanals konverter i såkaldt Quad-Balanced Mode med signalbehandling i fire kanaler til både højre og venstre kanal for at dæmpe støj, forbedre dynamikomfanget og reducere forvrængning.

Forforstærkeren har også McIntoshs rigtig gode hovedtelefonudgang.

Effektforstærkeren MC830 er en monoforstærker med 300 watt effekt, som øges til 480 watt i 4 ohm, og med effektmeter, der viser den nøjagtige udgangseffekt i både 8 og 4 ohm.

(Foto: McIntosh)

Den har også McIntoshs Power Guard, som beskytter højttalerne mod klipning af udgangssignalet, og Sentry Monitor, der kobler forstærkeren ud, hvis belastningen bliver for stor, for at forhindre skader.

Forstærkerne bliver tilgængelig i Europa i oktober, og priserne i USA er 3.500 dollars for C8 og 4.000 dollars for MC830. Gang med otte, og man har en idé om, hvor priserne kommer til at ligge herhjemme.

(Foto: McIntosh)

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Skotske fynesser i München Fyne Audio viste fuld vintagestil på high end-messen i München.
Sådan en kunne vi da godt tænke os! Den nye pladespillerreference MoFi MasterDeck og RIAA-trinet MasterPhono kunne vi godt tænke os i vores stereorack.
Hegels flagskibsforstærkere fornys Ny udgave af forstærkersættet H30 og P30.
High End 2022: Ny jernhøjttaler med spændende enheder Endelig kommer der en større udgave af den glimrende Jern. Og med helt vilde luksusenheder i.
Ny CD-afspiller fra Marantz Marantz CD 60 er en spritny, moderne CD-afspiller med premiumkomponenter til en fornuftig pris.
Pladespiller til Metallica-skiver Blandt Pro-Jects mange nyheder på High End-messen faldt vi for denne Metallica-inspirerede pladespiller.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend