Search
Generic filters

McIntosh MC830 monoforstærker og C8 forforstærker

Kompakt high-end med kræfter nok.

De to nye McIntosh-forstærkere udvider sortimentet i McIntoshs mere kompakte serie, der startede med små rørforstærkere for 50 år siden og senere fortsatte med den legendariske MC275 i en ny version og for nylig den integrerede MA252 og den glimrende MA352.

Det er den naturlige udvidelse af McIntoshs “halvchassis”-serie: En forforstærker med pladespillerindgang og mulighed for digitalkonverter samt to monoforstærkere.

(Foto: McIntosh)

Forforstærkeren, der hedder C8, er lige så stor som en MA252 og har fire 12AX7-vakuumrør samt balancerede og ubalancerede indgange og tilsvarende udgange.

Den har også separate indgange til pladespillere med MC- og MM-pickup, med mulighed for at justere belastningen til forskellige pickupper.

Men den har også en separat plads til McIntoshs DAC-modul DA2, der kan monteres som ekstraudstyr. Så får man to optiske, to koaksiale, en USB- og en MCT-indgang (til McIntoshs SACD-afspillere, f.eks. MCD600) plus en HDMI-indgang.

(Foto: McIntosh)

DAC’en anvender en 32 bit/384 kHz ottekanals konverter i såkaldt Quad-Balanced Mode med signalbehandling i fire kanaler til både højre og venstre kanal for at dæmpe støj, forbedre dynamikomfanget og reducere forvrængning.

Forforstærkeren har også McIntoshs rigtig gode hovedtelefonudgang.

Effektforstærkeren MC830 er en monoforstærker med 300 watt effekt, som øges til 480 watt i 4 ohm, og med effektmeter, der viser den nøjagtige udgangseffekt i både 8 og 4 ohm.

(Foto: McIntosh)

Den har også McIntoshs Power Guard, som beskytter højttalerne mod klipning af udgangssignalet, og Sentry Monitor, der kobler forstærkeren ud, hvis belastningen bliver for stor, for at forhindre skader.

Forstærkerne bliver tilgængelig i Europa i oktober, og priserne i USA er 3.500 dollars for C8 og 4.000 dollars for MC830. Gang med otte, og man har en idé om, hvor priserne kommer til at ligge herhjemme.

(Foto: McIntosh)
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Lækkede billeder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
  Gamle planer er fundet frem af skuffen og bliver nu støvet af i en teaser på Twitter.
  Når du skal kunne se forskel på et dådyr og et rådyr, har du brug for kikkert med zoom.
  Fujifilm X-S10 stjæler fra deres bedste og sænker prisen.
  Bluetooth-system til film og musik på computeren
  Romantik på kontoret + drama på hjemmefronten = kaos.
  Canon PowerShot Zoom med 100, 400 og 800 mm zoom i lommen.
  Nikon Z7 II og Z6 II får bedre autofokus og vertikalgreb.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Denon PMA-A110

  Vejl.pris 25999 kr Jubilæumsforstærker med klassiske dyder

  Rega io

  Vejl.pris 3995 kr Miniforstærker med maksimumlyd

  Electrocompaniet ECI 6DX MKII

  Vejl.pris 41995 kr Analog forstærker med digitale tricks

  Pro-Ject X2

  Vejl.pris 8990 kr Analog vinylvinder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.