TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

McIntosh MC451 hybridforstærker – dyr, men sej

McIntosh MC451 med Hybrid Drive er et 300 plus 150 watts bæst.

forfatter
Publiceret 08/12/2022 - 16:00

Hybrid Drive er McIntosh’ måde at fortælle, at der anvendes to forskellige forstærkertopologier. Den første store forstærker med Hybrid Drive var MC901, som kombinerede transistorer med radiorør, samt McIntosh’ patenterede autoformere – massive transformatorer, der beskytter forstærkeren og gør den mere stabil under forskellige belastninger.

Den nye MC451 er en fysisk mindre version af 901, som himlen være lovet både fylder og koster mindre.

Den kraftige effektforstærker er en monoforstærker, det er altså nødvendigt med to til stereo, og den har alt, hvad McIntosh kan klemme ind af forstærkerteknologi.

Foto: McIntosh

Blandt andet Power Guard, Power Guard SGS, Sentry Monitor og Unity Coupled Circuit. Sidstnævnte beskriver koblingen i transformatorerne, som har egne viklinger for 2, 4 og 8 ohms højttalere. Teknologien bag de førstnævnte begreber beskytter forstærkeren mod overbelastning og kortslutning.

Men det særlige ved lige præcis MC451 er kombinationen af ​​transistorer og radiorør. Her leverer transistorerne 300 watt effekt, mens rørene leverer 150 watt effekt.

Foto: McIntosh

Denne hybridløsning fungerer på den måde, at man deler frekvensområdet mellem de to principper, og på bagsiden kan man selv justere delefrekvensen mellem transistorer og rør efter ønske. Så kan transistorerne drive højtalernes basenheder, og rørene resten af ​​højttalerenhederne.

Foto: McIntosh

Opdelingen kan justeres mellem 100 og 1000 Hz, og man kan også justere gain-niveauet på rørene i forstærkeren i forhold til transistorerne. Forstærkeren har separate indgange til transistorer og rør, hvis man skulle ønske at bruge separate delefiltre.

MC451 er ikke mange uger fra at lande i demo-rummene hos udvalgte McIntosh-forhandlere, som formentlig vil lægge moms oven i den oplyste pris på USD 14.000 pr. enhed. Omregnet er det i nabolaget af 100.000 kroner – plus moms. Det bliver dyrt, men for pokker, det bliver sejt! Se bare her:

Foto: McIntosh

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.

McIntosh MC901 Dual Mono

Sådan en har du ikke set før

300 watt her og 600 watt der.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforstærker for samlere NAD C 3050 LE er en næsten perfekt replika af den forstærker, der definerede NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Billede