Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

McIntosh MC2.1KW markerer 75-års jubilæum

2000 watt i tre kabinetter.

Skrevet af / 10/01/2024 - 10:03
McIntosh MC2.1KW markerer 75-års jubilæum

Ingen af os er ukendte med McIntosh-forstærkere. Vi har testet de fleste af dem, både med og uden rør, men denne her ved vi ikke, om vi kan få plads til i testrummet. For den kommende MC2.1KW er ikke én forstærker, men seks.

Tre til hver kanal, med et output på 2000 W til hver kanal.

Det har McIntoh opnået ved at bruge massive strømforsyninger, som forsyner en mono effektforstærker med strøm nok til at holde et hus oplyst og opvarmet.

(Foto: McIntosh)

Forstærkeren markerer firmaets 75-års jubilæum og er den kraftigste nogensinde fra Binghamton. Den vil blive fremstillet i 75 par med et særligt jubilæumslogo og vil få følgeskab af jubilæumsversioner af C12000-forforstærkeren – også kun 75 styk – den integrerede MA12000 og MCD12000 SACD/CD-afspilleren.

Læs også Den eneste forstærker du har brug for McIntosh MA12000 vil knække din ryg og lænse din tegnebog, men lyden vil gøre dig euforisk.

Tre kabinetter

Strømforsyning til MC2.1KW. (Foto: McIntosh)

– MC2.1KW er et resultat af McIntoshs 75 år som førende inden for lydreproduktion og et vidnesbyrd om virksomhedens urokkelige engagement i lydmæssig perfektion, siger McIntoshs præsident Charlie Randall.

Bagsiden af en MC2.1KW med alle tilslutningerne. (Foto: McIntosh)

De tre kabinetter pr. kanal består af et modul med McIntoshs velkendte bi-filare (dobbelt-trådede) Autoformer-transformere og to udgangstrin med 1.000 watt effekt i hvert. Forstærkeren leverer i alt 2.000 watt, uanset om belastningen er 2, 4 eller 8 ohm.

Bedre lyd

(Foto: McIntosh)

McIntosh har foretaget omfattende forbedringer, siden MC2KW blev introduceret i 2005. Den markant øgede kondensatorkapacitet i MC2.1KW giver mærkbart bedre baskontrol og større dynamisk headroom. Der er separate terminaler til 2, 4 og 8 ohm højttalere, og kredsløbet har en kortere signalvej med bedre kabler og komponenter. De tre moduler er forbundet med IP68-mærkede kabler, og MC2.1KW har McIntosh-kendetegn som Power Guard, Sentry Monitor, Quad Balanced-kredsløb og Power Control mellem enhederne.

(Foto: McIntosh)

Pris

McIntosh MC2.1KW vil kun blive solgt af autoriserede McIntosh-forhandlere fra februar 2024 og til 50.000 dollar pr. kanal. Forstærkerne vil blive demonstreret på McIntosh House of Sound i New York City eller på fabrikken i Binghamton, NY.

Læs også McIntosh MC1.25KW McIntosh-forstærkerne styrer de fleste højttalere med guddommelig magt og kontrol.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Japansk high-end i ren klasse A

Se Brian Enos farverige pladespiller

Lækker integreret sag med 250 W

Moderne hi-fi klassikere

Roon med vild musikstreamer

Yamaha-produkter bliver Roon-godkendt

Lyden af 725 hk og 1420 watt

Anlægget der erstatter soundbaren

Smukke rørforstærkere fra Jadis

Vanvittig forstærker fra Linn

WaveLab 12: Den største opdatering nogensinde

Vild, vildere, Goldmund

0
Scroll to Top