TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Mark Levinson ML-50

Formentlig det bedste, Mark Levinson har lavet.

Når man bliver 50, skal man selvfølgelig fejre det. Mark Levinson gør det med et par forstærkere, som vi gerne ville eje, men prisskiltet gør ML-50 til et forstærkersæt for de få.

Desuden bliver de kun produceret i 100 par, så du finder dem næppe på hylderne hos den lokale stereobiks.

Mark Levinson begyndte at bygge forstærkere under eget navn i 1972, og de hed alle noget med ML, så længe Mark Levinson selv var en del af selskabet. Nu er han for længst ude, men Harman fortsætter traditionerne, og med lidt god vilje kan man sige det samme om ML-50.

Under glaslåget på toppen kan man se LED oplyse indersiden, der er bygget på samme platform som No 536, der også er en Mark Levinson-forstærker. Større kondensatorer har øget kapaciteten fra 8800 uF til 13.200 uF i drivertrinnet og fra 169.200 uF til 206.800 uF i udgangstrinnet, som har fået ændret omformerne fra Schottky til lavere modstand fra transformatoren til filterkondensatorerne.

Forstærkeren kører i ren klasse A op til 20 W og leverer hele 425 W i 8 ohm. Den leveres med tilpasset strømkabel, mikrofiberklud og hvide handsker og kommer stablet på en træpalle.

ML-50 leveres ikke før i 4. kvartal 2022, og prisen anslås til 50.000 USD eksklusive moms for parret.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Lyd & Billede