Måler dynamikken i din musik

Projektet Musictester handler om musikfiler og viser dynamikområdet, samt om lyden er forvrænget.

Det er Peter Lyngdorf står bag projektet Musictester. Og når den danske hi-fi-guru sætter sig som mål at gøre noget, skal man tage det alvorligt. Vi taler om grundlæggeren af ​​Hi-Fi Klubben, højttalerproducenten Dali og elektronikmærkerne Tact Audio og Lyngdorf Audio. En spinoff-projekt med flygelproducenten Steinway har ført til Steinway Lyngdorf, hvor man sigter på at skabe nogle af verdens bedste produkter til stereo og multikanal-lyd.

Peter Lyngdorf er ikke glad for dårlig lyd. Foto: Privat.

Men Lyndorf er også meget optaget af kvaliteten på lydkilden. Lort ind betyder som bekendt også lort ud. Og hvis den musik, der skal gengives, er produceret med forvrænget lyd, hjælper det ikke noget, at anlægget, der skal afspille den, er verdensklasse. Derfor arbejder Peter Lyngdorf øjeblikket at få både kunstnere og pladeselskaber samt lyttere til at tage lydkvaliteten seriøst.

Analyserer musik
Projektet Musictester analyserer musik for dynamikområde. Programmet er stadig i udviklingsstadiet og er endnu ikke åbent for forbrugerne. Men målet er, at man skal kunne bruge sin egne browser og trække og slippe musikfiler ind i den for at se den dynamiske kurve, samtidig med at man kan afspille og lytte til filen.

Musictester er ikke det samme som tjenesten Dynamic Range Database, hvor du uploader en sang eller et album, og får et tal retur, der viser dynamiskområdet i decibel. Musictester går grundigere til værks, og vil vise hele musikkurven, så du også kan se, om lyden er forvrænget. Og du skal altså også være i stand til at lytte til filen.

Her er for eksempel en sang fra HD Tracks, der bliver solgt som en HiRes-lydfil, men hvor man kan se, at lydsporet er forvrænget:

Der ligger for øjeblikket en demo-version af Musictester på projektets hjemmeside. Kraven om brugernavn og adgangskode vil blive fjernet i løbet af de næste par dage, men er du utålmodig, kan du sende en mail til info@musictester.net.

Vi glæder os til at følge projektets udvikling!

Les videre
Exit mobile version