The Loudness Wars

Projektet Musictester handler om musikfiler og viser dynamikområdet, samt om lyden er forvrænget.
Annonce
Annonce
forfatter

Det er Peter Lyngdorf står bag projektet Musictester. Og når den danske hi-fi-guru sætter sig som mål at gøre noget, skal man tage det alvorligt. Vi taler om grundlæggeren af ​​Hi-Fi Klubben, højttalerproducenten Dali og elektronikmærkerne Tact Audio og Lyngdorf Audio. En spinoff-projekt med flygelproducenten Steinway har ført til Steinway Lyngdorf, hvor man sigter på at skabe nogle af verdens bedste produkter til stereo og multikanal-lyd.

Peter-Lyngdorf
Peter Lyngdorf er ikke glad for dårlig lyd. Foto: Privat.

Men Lyndorf er også meget optaget af kvaliteten på lydkilden. Lort ind betyder som bekendt også lort ud. Og hvis den musik, der skal gengives, er produceret med forvrænget lyd, hjælper det ikke noget, at anlægget, der skal afspille den, er verdensklasse. Derfor arbejder Peter Lyngdorf øjeblikket at få både kunstnere og pladeselskaber samt lyttere til at tage lydkvaliteten seriøst.

Analyserer musik
Projektet Musictester analyserer musik for dynamikområde. Programmet er stadig i udviklingsstadiet og er endnu ikke åbent for forbrugerne. Men målet er, at man skal kunne bruge sin egne browser og trække og slippe musikfiler ind i den for at se den dynamiske kurve, samtidig med at man kan afspille og lytte til filen.

Musictester er ikke det samme som tjenesten Dynamic Range Database, hvor du uploader en sang eller et album, og får et tal retur, der viser dynamiskområdet i decibel. Musictester går grundigere til værks, og vil vise hele musikkurven, så du også kan se, om lyden er forvrænget. Og du skal altså også være i stand til at lytte til filen.

Her er for eksempel en sang fra HD Tracks, der bliver solgt som en HiRes-lydfil, men hvor man kan se, at lydsporet er forvrænget:

Musictester_Clapton

Der ligger for øjeblikket en demo-version af Musictester på projektets hjemmeside. Kraven om brugernavn og adgangskode vil blive fjernet i løbet af de næste par dage, men er du utålmodig, kan du sende en mail til info@musictester.net.

Vi glæder os til at følge projektets udvikling!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
Annonce
Annonce

Læs også

Geneva er tilbage med en sprudlende stereohøjttaler i stilrent retro-kabinet.
JBL 4349 er ikke som andre højttalere. De er meget, meget federe!
Slanke højttalere med velvoksen bas er ikke lette at finde. Medmindre de hedder PMC.
Trådløs musik i stereo bliver ikke bedre end med KEF’s små højttalere.
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.
Så meget lyd som muligt fra små kabinetter.
JBL fejrer 75 år med jubilæumsmodellen L100 Classic 75 og den nye retro-forstærker SA750. We wanna rock!
Dårligt batteri på Sonos Move? Nu kan du skifte det selv.
Nyt i år: Philips’ bedste LCD-skærme udstyres med avanceret MiniLED-bagbelysning.
Philips lancerer hovedtelefoner og hørepropper til fitness og sport.
Årets nye OLED-skærme får en række opdateringer, inklusive en ny 77-tommer med Ambilight!
Samsung har udviklet en ny app, der lader dig kalibrere dit TV selv ved hjælp af mobilen.
Sony a1 får ikke alene 8K-video og 50 megapixel, det er også lynende hurtigt.
BMW’s kommende elbil får rørt sig på testbanen.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekodning og hovedtelefonforstærker.
Høretelefonerne Nova H1 er lavet til kvinder og andre, der holder af at pynte sig med øreringe.
Lillebitte sub med uanede kræfter.
Især OnePlus 9 bliver en markant opgradering i forhold til OnePlus 8, mens skærmene ikke forandrer sig meget i forhold til sidste år.
En af de mest populære Netflix-film nogensinde får snart sin opfølger(-e?).
Det kræver ikke særlige super-ører at høre forskel på hi-fi-udstyret. Enhver med en nogenlunde normal hørelse kan gøre det. Det handler alene om teknik og lidt øvelse.