TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
EFTERÅRSTILBUD: 3 UGER FOR 3 KR
Nyhed

Lyngdorfs mest overkommelige forstærker får Tidal Connect og MQA

Med Tidal Connect og fuld decoding af MQA-filer bliver den kompakte forstærker et endnu bedre køb

forfatter
Publiceret 15/09/2022 - 16:41

Lyngdorf TDAI-1120 er blandt de bedste kompaktforstærkere, vi kender til. Med 2 x 60 Watt er den ikke den mest muskuløse på markedet, men det er nok til at drive de allerfleste højttalere med stor overbevisning, hvis du kan klare dig uden det vildeste party-lydniveau.

Hvis du vælger rumkorrektionen, som Lyngdorf kalder RoomPerfect, tryller den det meste støj fra højttalerkabinetterne og akustiske forvrængninger i rummet væk, så lyden er mindst muligt farvet frem til ørerne.

Forstærkeren er Roon Ready, og den understøtter både Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect. Det hele styres via en app på mobiltelefonen.

Tidal Connect og MQA

Nu får forstærkeren Tidal Connect oven i hatten. Tidal-brugere kan dermed åbne Tidal-app’en på mobilen og der vælge Lyngdorf TDAI-1120 som kilde, og så strømmer musikken ud via forstærkeren. Det fungerer med andre ord akkurat som med Spotify Connect, bortset fra at Spotify er komprimeret musik, mens Tidal holder CD-kvalitet og derover.

Læs også Behersker rummet I mange rum vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere meget bedre end andre forstærkere takket være et vigtigt trick.
Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD

Og det er opløsningerne over CD-kvalitet, som gør Tidal Connect interessant. For mens du får tabsfri CD-kvalitet også via Chromecast, får du med Tidal Connect også fuld decodning af MQA-filer. Dette er en særlig måde at pakke højopløst musik på, som betyder at den optager lidt båndbredde og lagringsplads, men at det som pakkes ud i den anden ende skal være tæt på ‘lossless’ lydkvalitet. MQA-tilhængerne mener, at lyden til og med er bedre end almindelig PCM i samme opløsning, men den diskussion tager vi ikke her.

Der er ingen tvivl om, at Tidal Connect og MQA-decoding gør Lyngdorf TDAI-1120 til et endnu bedre køb.

Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD(2)
Foto: Lyngdorf

Tilgængelighed

Opdateringen er tilgængelig nu, enten via forstærkerens egen app-menu eller uploadet via et USB-stik. Filen kan hentes gratis på Lyngdorfs hjemmeside. Selve TDAI-1120 koster 15.999 kroner hos HiFi Klubben.

Mere info: lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!
blank

Vi tester for dig!

3 uger 3 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 672 kr
(du sparer 216 kr)
12 Måneder 895kr
(med 11 utgaver af magasinet)
blank
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

2 kommentarer til “Lyngdorfs mest overkommelige forstærker får Tidal Connect og MQA”

Skriv en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.
blank
blank
For øje og øre Hos den skandinaviske designvirksomhed Poasana er ideen om et sundt lydmiljø en vigtig komponent for at opnå øget livskvalitet og generel velvære.
Jo, du har også råd til et forstærkersæt Et forstærkersæt med separate komponenter til samme pris som en mellemgod multirumshøjttaler? Det kan faktisk godt lade sig gøre!
blank
Måske den bedste i sin klasse McIntosh har opdateret MA9000 til 9500, og gjort vores yndlingsforstærker mere alsidig, og bare endnu bedre.
blank
Ny Platinum 3G-serie fra Monitor Audio Monitor Audio fejrer 50 års jubilæum og lancerer nye flagskibshøjttalere.
blank
Ny 700-serie med højttalere fra Bowers & Wilkins Henter teknikken fra high-end højttalerne i 800-serien.
blank
Nu bliver Lyngdorf-forstærkeren endnu bedre Med Tidal Connect og fuld decoding af MQA-filer bliver den kompakte forstærker et endnu bedre køb
Følg Lyd & Billede