TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Lyngdorfs mest overkommelige forstærker får Tidal Connect og MQA

Med Tidal Connect og fuld decoding af MQA-filer bliver den kompakte forstærker et endnu bedre køb

forfatter
Publiceret 15/09/2022 - 16:41

Lyngdorf TDAI-1120 er blandt de bedste kompaktforstærkere, vi kender til. Med 2 x 60 Watt er den ikke den mest muskuløse på markedet, men det er nok til at drive de allerfleste højttalere med stor overbevisning, hvis du kan klare dig uden det vildeste party-lydniveau.

Hvis du vælger rumkorrektionen, som Lyngdorf kalder RoomPerfect, tryller den det meste støj fra højttalerkabinetterne og akustiske forvrængninger i rummet væk, så lyden er mindst muligt farvet frem til ørerne.

Forstærkeren er Roon Ready, og den understøtter både Chromecast, AirPlay 2 og Spotify Connect. Det hele styres via en app på mobiltelefonen.

Tidal Connect og MQA

Nu får forstærkeren Tidal Connect oven i hatten. Tidal-brugere kan dermed åbne Tidal-app’en på mobilen og der vælge Lyngdorf TDAI-1120 som kilde, og så strømmer musikken ud via forstærkeren. Det fungerer med andre ord akkurat som med Spotify Connect, bortset fra at Spotify er komprimeret musik, mens Tidal holder CD-kvalitet og derover.

Læs også Behersker rummet I mange rum vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere meget bedre end andre forstærkere takket være et vigtigt trick.
Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD

Og det er opløsningerne over CD-kvalitet, som gør Tidal Connect interessant. For mens du får tabsfri CD-kvalitet også via Chromecast, får du med Tidal Connect også fuld decodning af MQA-filer. Dette er en særlig måde at pakke højopløst musik på, som betyder at den optager lidt båndbredde og lagringsplads, men at det som pakkes ud i den anden ende skal være tæt på ‘lossless’ lydkvalitet. MQA-tilhængerne mener, at lyden til og med er bedre end almindelig PCM i samme opløsning, men den diskussion tager vi ikke her.

Der er ingen tvivl om, at Tidal Connect og MQA-decoding gør Lyngdorf TDAI-1120 til et endnu bedre køb.

Lyngdorf TDAI-1120 SPREAD(2)
Foto: Lyngdorf

Tilgængelighed

Opdateringen er tilgængelig nu, enten via forstærkerens egen app-menu eller uploadet via et USB-stik. Filen kan hentes gratis på Lyngdorfs hjemmeside. Selve TDAI-1120 koster 15.999 kroner hos HiFi Klubben.

Mere info: lyngdorf.steinwaylyngdorf.com

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ Måned

kr 89,00

KØB

LB+ Uge

kr 45,00

KØB
Ingen bindingsperiode. Fornyes automatisk.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

2 kommentarer til “Lyngdorfs mest overkommelige forstærker får Tidal Connect og MQA”

Skriv en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støj Den ene strømforsyning kan du slutte seks enheder til.
lbpluss
Primare + Roon: Nu sker det! Nu får din Primare Prisma-forstærker endelig fuld og total Roon-understøttelse!
lbpluss
Streaming uden bøvl med NAD CS1 NAD's billige CS1 kan afspille din musik direkte fra mobilen. Du behøver ikke installere en særlig app.
lbpluss
Endelig får Hegels forstærkere AirPlay 2 Hegels forstærkere får bedre streamingfunktion med AirPlay 2 og understøtter dermed også dit Smart Home bedre.
lbpluss
Forstærkere som bør sætte liv i hjemmebiografen Hvis en forstærker på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster. Sig hej til M6x 250.5 og M6x 250.11
Følg Lyd & Billede