TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Linn lancerer ny topmodel

Kandid hedder den nyeste high-end pickup til pladespillere fra skotske Linn. Den er tilpasset Linns Ekos tonearm, men kan bruges på andre arme.

forfatter
Publiceret 12/04/2013 - 11:32

Pladespilleren Sondek LP12 fra skotske Linn er berømt. Spilleren, som for 40 år siden satte skotterne på high-end kortet, lagde grundlaget for en innovativ high-end virksomhed. For ikke længe siden stoppede de med at lave cd-afspillere og satsede i stedet på musikstreaming og forstærkere med streaming af lyd.

Men pladespillere laver de stadig, og nu er en helt ny pickup klar på markedet.

Kandid er en nøgen MC-pickup med Linns trepunkts skruemontering tilpasset Ekos SE tonearm.

Linn-Kandid-MC

Den er opbygget omkring et let aluchassis af 7075 aluminiumsmateriale svarende til det, der bruges indenfor luftfarten, og nålearmen, i stiv og let boronmateriale, er monteret i det nøgne chassis, hvor en plastskrue har erstattet den sædvanlige metalskrue. Som man kan se på toppen af pickup´en på billedet herover. Linn mener, at plastskruen – foruden at den ikke er magnetisk – reducerer massen over nålearmen i pickup´en, således at den reagerer hurtigere, når den sporer i rillerne.

Sporingsvinklen er ændret fra 23 til 20 grader og spoler og magneter er placeret symmetrisk og parallelt med pladetallerkenen. Spolerne er vinklet med en ekstra runde for at øge udgangsspændingen til 0,4 mV. Men man behøver stadig en pladespillerforstærker, som kan bruges med MC-pickup´er, som har lavere udgangsspænding end pickup´er med bevægelig magnet: MM.

Teknisk:
Moving-Coil pickup med bevægelig spole
Naken diamant i Line Contact slibning med 3um x 70um og boron nålearm
20 graders sporingsvinkel
1,72 – 1,77 gram sporingsvægt, 1,75 gram anbefalet vægt
70 Ohm – 1 kOhm belastningsimpedans
Kanalseparation på 1 kHz:  > 35dB
Kanalbalance på 1 kHz:   +/- 0,5dB
Udgangsspænding på 1 kHz @ 3,45 cm/s:   0,4 mV
Vægt:   5,7 gram

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Onkyo lever videre! Da japanske Onkyo erklærede sig sig døde, blev der gjort regning uden vært. For mærket Onkyo lever videre på amerikanske hænder.
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend