TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Linn fornyer LP12

Den nye Klimax-version af LP12 får Ekstatik-pickup og Radikal-strømforsyning.

forfatter
Publiceret 29/10/2021 - 12:15

Den ikoniske pladespiller LP12 fra Linn er hi-fi-produkternes Porsche 911. Formfaktoren og grundopskriften er den samme, selv her mange generationer senere. Derfor har Linn Klimax LP12 også et fjederophæng placeret i en trækasse med remdrift og en lige tonearm, præcis som den første LP12 havde i 1972.

Men selv om Klimax LP12 er lavet efter samme opskrift, er der så mange tekniske ændringer om bord på den nye Klimax-udgave, at den sandsynligvis lyder endnu bedre end originalen fra 1972.

Det burde den også, for 172.000 kroner er en pæn portion penge for en pladespiller.

Den seneste udgave af Linns flagskib kommer med Linns nye reference-pickup, Ekstatik. En moving coil-pickup (MC) på kun syv gram bygget i en legering af aluminium og bronze.

Læs også Legendernes tid Linn viser, hvorfor LP12 har legendestatus.

Ekstatik-pickuppen er monteret på en Ekos SE-tonearm, som vist på billederne. Selve nålearmen er af safir, som skal være stivere end bor, der almindeligvis bruges på high-end-pickupper.

Linn_Ekstatik_3Q_72 Ekstatik Ekos SE Closeup_72 Linn_Ekstatik_Box Open_72
<
>

Og det er ikke alt, hvad der er nyt på Linn Klimax LP12. Den kommer nemlig med en separat Radikal-strømforsyning, som driver en motor med et opgraderet hus, der skal dæmpe vibrationer mere effektivt. Linn fortæller også, at printpladen til strømforsyningen, med seks lag, har en kortere signalvej og det hidtil laveste støjgulv.

Radikal Motor Rear_72 Radikal Motor Profile_72 Radikal Machined_Silver_Front Top_72
<
>

Radikal-strømforsyningen kan købes separat og fås i to kabinetvarianter – Klimax og Akurate – og alle andre dele til Klimax-versionen kan købes separat for dem, der vil opgradere en ældre LP12.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
High End-messen i München åbner i denne uge Den største og vigtigste messe for alle hi-fi-interesserede finder sted den 19.-22. maj. Lyd & Billede er selvfølgelig på plads!
Tangent-forstærkersæt får premiere på High End-messen i München Danske Tangent er har lavet et diskret forstærkersæt. Men både størrelsen og prisen er mindre end forventet.
De ti bedste high-end-forstærkere lige nu Her finder du de ti af de bedste integrerede high-end-forstærkere lige nu.
Farvel, Onkyo! Kommentar: Et af de store gamle træer i hi-fi-skoven er faldet. Uden en lyd.
CD-afspiller med vakuumrør McIntosh MCD12000 bruger rør i signalvejen.
Tre budgetvenlige pladespillere fra Pro-Ject Pro-Ject E1 kommer bl.a. i en version med Bluetooth.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend