Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Lille forstærker med kraft og attack

Burson Timekeeper er en forstærker lille nok til at passe i et minianlæg eller på skrivebordet, men med kraft til at drive gode højttalere.

Skrevet af / 08/05/2013 - 12:57
Lille forstærker med kraft og attack

Med en bredde på bare 25,5 cm er Burson Timekeeper således ikke større end en madkasse. Alligevel kan denne effektforstærker skilte med, skal vi tro producenten, 80 watt pr. kanal i 8 ohm med så lidt som 0,03 procent forvrængning. Skulle du ønske endnu mere kraft, kan du købe to og brokoble dem til monodrift, hvorefter de yder 240 watt hver. I mono kan du desuden vælge balanceret drift med XLR-kabler. Grunden til, at effekten mere end fordobles i mono, er for øvrigt, at forstærkeren ikke ”ser” mere end halvdelen af højttalerens impedans og dermed opfører sig som et par 8 ohms højttalere, men i virkeligheden er 4 ohm.

Klasse AB
Der hvor mange andre kompakte forstærkere har Klasse D-drift (svitset strømforsyning) for at øge effektiviteten, sværger Burson til traditionel Klasse AB.

Alene på markedet?
Burson mener selv, de er alene om at tilbyde en forstærker på denne størrelse med denne kraft, bortset fra et udvalg Klasse D-forstærkere, som de hævder ”lyder forfærdelige!”. Det fik undertegnede til at tænke på de nu udgåede forstærkere i AVI´s Laboratory-series, nemlig den integrerede S21MI og effektforstærkeren S21 MA. Glimrende forstærkere i normal Klasse A, som faktisk var opgivet til hele 2 x 175 watt i 8 ohm. Efter lidt søgen på nettet fandt jeg ud af, at AVI-forstærkerne havde en bredde på 31,5 cm og dermed større end Burson Timekeeper. Så kan de faktisk have ret i deres påstand alligevel.

Med Timekeeper er Burson gået hårdt ind for at lave en forstærker, som både appellerer til øjne og ører. En ægte hi-fi forstærker, som da også med en seriøs pris på omkring 20.000 kroner skal kunne drive selv vanskelige højttalere med god kontrol og glimrende lydkvalitet. Vi taler high-end på skrivebordet eller i bogreolen!

Vi kommer tilbage senere med en test af Burson Timekeeper.

moiz.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Billigere streaming fra Auralic

Ny og bedre forstærker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforstærker: Men spørg ikke om prisen ...

En forstærker for drømmere

Vinyl sætter ny rekord

Komplet anlæg i retrostil

Pladespiller med plug and play

Nyt fra schweiziske Soulution

Rogers LS3/5A - klassikeren vi ikke glemmer

En klassiker vi ikke glemmer

Da hi-fi var en livsstil

Noget helt særligt til din pladesamling

0
Lyd & Billede
Scroll to Top